Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Läs in! Lässtrategier
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2009-09-18
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
234 x 209 x 5 mm
Vikt
160 g
ISBN
9789147091881
Läs in! Lässtrategier (häftad)

Läs in! Lässtrategier

Häftad Svenska, 2009-09-18
257
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Läs in! Lässtrategier är en övningsbok för den läsovane som önskar förbättra sina lässtrategier och vill öva läsförståelse. Målgruppen är elever i svenska samt svenska som andraspråk, men även vuxna kan ha nytta av materialet. Lämplig för självstudier.

Läs mer
Läs in är skriven för att det ska bli lättare för både elever och lärare att se vad den enskilda eleven behöver träna. Många lässvaga elever har dåliga erfarenheter från skolan. När de äntligen får veta vad just de ska träna på är det lättare och roligare för dem att ta ansvar för sin egen lästräning.
Boken består av två delar. I del ett får eleven läsa om anledningar till varför läsningen kanske inte fungerar och sedan göra övningar baserade på detta: t.ex. avkodning, arbetsminne.
I del två tränar de upp sin läsning med olika typer av lättsamma kortare texter, varvade med inferensfrågor (slutledningsfrågor). Detta ger eleverna nytt självförtroende i sin läsning och skapar läslust.

Om författarna
Lena Bosund har även skrivit Skriv ut! Liten författarskola samt Lättlärt - en handbok i studieteknik för inlärare med läs- och skrivsvårigheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Läs in! Lässtrategier
 2. +
 3. Lättlärt - en handbok i studieteknik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lättlärt - en handbok i studieteknik av Lena Bosund (häftad).

Köp båda 2 för 510 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lena Bosund

 • Lättlärt - en handbok i studieteknik

  Lena Bosund

  Lättlärt är en självinstruerande handbok i studieteknik som främst vänder sig till elever med olika slags läs- och skrivsvårigheter. Även studieovana elever har nytta av boken.

 • Smarta strategier

  Lena Bosund

  Övergången från gymnasiet till studier på universitet och högskola kan många gånger vara svår. Gymnasiestudierna präglas oftast av grupparbete och elevernas eget sökande efter kunskap. Högskolestudierna kännetecknas i många fall av handfast underv...