Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modern spansk grammatik
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2010-04-16
Upplaga
5
Förlag
Liber
Dimensioner
244 x 176 x 16 mm
Vikt
650 g
ISBN
9789147092154

Modern spansk grammatik

(28 röster)  |   Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-04-16
513
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Modern spansk grammatik är Sveriges mest använda spanska grammatika. En tydlig heltäckande grammatika för alla spanskstuderande och lärare i spanska. I den femte upplagan har vissa regler och många exempel moderniserats och förtydligats. Innehållet i övrigt är detsamma som i tidigare upplagor.

Modern spansk grammatik är avsedd för skolår 9, gymnasieskolan, vuxenutbildningen och självstudier. I Modern spansk grammatik står exemplen i förgrunden. De har valts dels för att klart illustrera det grammatiska momentet, dels för att ge prov på ett naturligt, gångbart språk. Reglerna är enkelt formulerade och oftast uppdelade i punkter. Grafiska tablåer och minnesregler har tagits med, där de kan ge översikt och underlätta repetition.

Den variation som finns mellan olika delar av det spanskspråkiga området belyses i kommentarer och exempel. Ett särskilt avsnitt om språket i Spanskamerika avslutar boken. En rad skämtteckningar illustrerar olika grammatiska ting och visar hur de används i det levande språket.

Övningsböckerna kan användas till den nya upplagan. Övningsbok 1 följer grammatikens avsnitt och har löpande momenthänvisningar. Övningsbok 2 repeterar och fördjupar stoffet i Övningsbok 1 men är också en påbyggnad. Här behandlas framför allt centrala grammatiska moment som är aktuella efter nybörjarstadiet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Modern spansk grammatik
 2. +
 3. Svenska skrivregler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska skrivregler av Ola Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 873 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Modern spansk grammatik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Användbar och tydlig.
  -, 10 juli 2024

  Jag har haft stor glädje av denna grammatik när jag lär mig spanska via Duolingo. Dessa och t.ex. en ordbok fysisk eller digital är allt jag behöver för en smidig språkinlärning.

 2. Modernt omslag
  Fox, 28 juni 2021

  Har en äldre upplaga sedan tidigare. Många exempel är fortfarande likadana, men den här upplagan är lättare att hitta i. Bra med hjälp om hur man formulerar sig i brev. "Vanliga förkortningar" är också bra. Tveksam till pärmarna. Kommer de att hålla?

 3. Min åsikt
  Kannel, 12 mars 2018

  Den känns modern i innehållet. Bokens pärmar och typsnitt gör den till en följeslagare. Så bra att man kan ha den som "innan man ska sova" läsning.

 4. Lätt att hitta i den!
  Lars, 19 september 2017

  Bra pedagogiskt utformad, lättförståelig text, bra disposition som grammatikor bruka vara upplagda. Moderna textexempel. Kanske jag också köper övningsböckerna så småningom, just nu tycker jag att grammatiken är ett utmärkt komplement till texterna i Babbel, där jag saknat grammatiska informationer.

 5. En modern bok
  Danne, 4 januari 2017

  Jag uppskattar bindningen av boken därför att den känns rejält inbunden, samtidigt smidig att bläddra i och lätt att ligga uppslagen. Bra layout i typsnitt, huvudrubrik kan avläsas mycket diskret vertikalt på varje sida, tydliga underrubriceringar och luft på sidorna gör grammatiken läsvänlig.

 6. Läsgalen
  -, 11 februari 2016

  Eftersom vi bor i Spanien och läser spanska är grammatiken till stor hjälp. Har även köpt svenska pocket från er och kommer att beställa fler med leverans hit till Spanien i fortsättningen. Som pensionär har man mycket tid att sitta i solen och läsa. Ett underbart liv!!

 7. paragrafnr
  Åsa Stensrud, 14 oktober 2014

  Innan du blir irriterad på felnumreringen i boken så läs noga den minimala texten att numreringen hänvisar till paragrafnummer o inte sidonr. Hade ju uppskattat lite större text på detta innan jag började kludda över o skriva om numreringen alt. att författaren använt tecknet för paragraf före siffrorna så det blivit tydligare.

 8. Spansk grammatik
  Alcha, 9 april 2014

  Beställde till vänner i min spanskgrupp. Upplägget ok, men inte kallas den väl inbunden?
  Kartonage möjligen. Kände mig lite lurad

 9. Jag har haft den här boken sedan flera år tillbaka....
  Jan Rolander, 28 september 2013

  Jag har haft den här boken sedan flera år tillbaka. Att jag nu har köpt ett exemplar till är för att jag ska ha det liggande i Spanien och slippa ta med mig boken på resorna fram och tillbaka.

  Jag är mycket nöjd med boken och har haft stor användning av den.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna