Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Praktisk gastronomi - bröd för bageri och restaurang
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2010-02-03
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
171 x 242 x 14 mm
Vikt
500 g
ISBN
9789147092956
Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang (häftad)

Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2010-02-03

Slutsåld

I ett bageri och på en restaurang bakar man bröd för sina kunder. Bakar man ett gott bröd återkommer kunderna. Det är en av bagarens stora utmaningar, att varje dag, hela året, baka ett lika gott och vackert bröd som föregående dag.

Läs mer
Utmärkande drag
- Praktiskt inriktad bok med fakta och ordlista
- Illustrationer kompletterar faktatexten för att underlätta förståelsen
- Innehåller stor mängd recept
Praktisk gastronomi - bröd för bageri och restaurang lär därför ut hantverket och tar även upp presentation, förpackning och val av brödsorter.
Alla moment lärs ut från grunden och tar fasta på helhetstänkandet kring bröd och bageri - från val av mjölsort, via jäsmetoder och olika ugnstyper till recept på riktigt goda bröd.
Bakprocessen tydliggörs och moment som hur man bäst arbetar med olika typer av degar behandlas ingående. I det tydliga felsökningsschemat kan man söka hjälp om något går fel. Begreppen kring naturliga jäsdegar reds ut och texten tar upp skillnaderna mellan levain, surdeg och desem.
Ett fyrtiotal noga utprovade recept på traditionella bröd, uppdaterade klassiker och nya skapelser fungerar inte bara som bra tips, utan inspirerar också läsaren till att baka riktigt goda och vackra matbröd.
Boken är rikt illustrerad med tydliga bilder på bagarens alla redskap och maskiner. De vackra fotografierna av såväl bagerimiljöer som bröd både instruerar och inspirerar.

Om författarna
Mats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning och drycker vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram. Han är verksam som mat- och dryckesskribent och har tidigare i serien Praktisk gastronomi skrivit Laga mat i restaurang, Drycker på restaurang, Laga mat i storkök samt tillsammans med Miriam Bagner-Jensmar Servera på restaurang. De båda senare belönades som "Bästa utbildningslitteratur" i Årets Svenska Måltidslitteratur 2009 respektive 2008.
Johan Sörberg driver Riddarbageriet och Rivalbageriet i Stockholm och är tränare för svenska bagarlandslaget. Han föreläser vid bageriutbildningar, bakar bröd i tv och har tidigare skrivit böckerna Riddarbageriets bröd och Riddarbageriets söta.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kanske inte vad man hoppats på.
    MAYA ISAKSSON, 16 mars 2014

    Som inledningen antyder en lärobok för studerande inom bageri och restaurang. Köpte boken för jag hade hoppats få än mer grundläggande kunskap om bakandets grunder det jag inte alltid hittat i andra böcker om bröd och bakning. Jo visst visst får man lära sig om bakningens grunder, men mycket i boken inriktar sig på just tidigare nämnda bageri och restaurang dvs storskaligheten och servicen till kunder, ekonomi etc. Kanske ändå inte det jag sökte, men boken fyller nog någon kunskapslucka.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna