Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Psykologi för gymnasiet
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2011-08-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 18 mm
Vikt
520 g
SAB
uDo
ISBN
9789147092963
Psykologi för gymnasiet 1 och 2a (häftad)

Psykologi för gymnasiet 1 och 2a

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2011-08-12
469
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Lockar till spontanläsning!
Utgångspunkten för denna serie har varit att göra läroböcker som, förutom att de innehåller alla väsentliga kunskapsområden och perspektiv inom psykologiämnet, gör att eleverna läser den av eget intresse. Som ett komplement till de två kursböckerna finns Fallbeskrivningar i psykologi samt en reportagebok som beskriver hur det är att leva med psykisk sjukdom. Psykologi för gymnasiet är framtagna för kurserna 1, 2a och 2b.

Läs mer
Psykologi 1 och 2a
Boken innehåller bland annat de psykologiska perspektiven, utvecklingspsykologi, socialpsykologi, minne, perception, personlighetspsykologi, kriser, psykisk hälsa och ohälsa. Psykisk hälsa behandlas dels utifrån från aktuell forskning om livsstilsfaktorer som sömn, stress och träning, dels utifrån teorier om att finna mening och sammanhang.
Varje kapitel innehåller frågor och övningar som syftar till reflektion och till att knyta teorin till den egna vardagen. Här finns också tips om läsning, podcasts, dokumentärer och liknande att gå vidare med.
Psykologi för gymnasiet kan användas både i klassrumsundervisning och för självstudier. Innehåll och disposition gör att man kan välja att lägga upp undervisningen på olika sätt.
Läroboken är omfångsrik, rikt illustrerad och innehåller olika typer av texter; traditionell lärobokstext, citat, fallbeskrivningar, faktarutor och uppgifter - inte minst reflektionsfrågor. Varje kapitel inleds med en eller flera uppgifter.
Psykologi 2a och 2b
Hur påverkas vår koncentrationsförmåga, sömn och stressnivå av att vi kan kommunicera med andra människor dygnet runt? Vilket inflytande har de sociala medierna över vår självbild? Är våldsamma datorspel farligt - vad säger forskarna? Varför leker egentligen barn? Vad händer i hjärnan när vi "tycker om" en produkt? Hur ser forskarna i dag på relationen mellan arv och miljö? Finns det psykologiska förklaringar till varför människor vill veta och förstå?
Författaren Nadja Ljunggren tar upp aktuella ämnen och resonerar kring dessa både utifrån etablerade teorier och ny forskning. Syftet är att läsaren ska få idéer kring hur man kan använda kunskaper inom psykologi för att förstå processer i samhället och inom sig själv.
Fallsamling för Psykologi 1 och 2
Boken innehåller en rad olika berättelser som är skrivna för att eleverna ska öva på att tillämpa psykologiska teorier och perspektiv. Den är tänkt att användas för alla som läser någon av kurserna Psykologi 1, 2b och 2a.
I slutet av boken finns det uppgifter till varje fall. Till boken finns även en lärarhandledning att ladda ned kostnadsfritt. Här finns genomgångar av alla fall, en instruktion för hur man skriver en fallanalys samt lästips.
Leva med psykisk sjukdom och funktionsnedsättning
Hur känns det att vara i en psykos? Vad är svårast med att ha en mamma som är alkoholist? Vilka fördomar möter människor med adhd och Aspergers syndrom? Vilken hjälp finns att få?
Leva med psykisk sjukdom och funktionsnedsättning är en reportagebok där läsaren får möta människor som lever med, eller är anhöriga till, personer med en psykisk sjukdom eller en neuropsykiatriskt funktionsnedsättning. Det handlar inte främst om symtom, diagnoser och behandlingsmetoder utan hur det är att leva med en psykisk sjukdom eller en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Med andra ord är fokuset på ett inifrånperspektiv.
Här finns också intervjuer med vårdpersonal och faktarutor om vanliga psykiska sjukdomar och funktionsnedsättningar samt behandlingsmetoder.
Boken fungerar utmärkt som komplement till kursböckerna Psykologi 1 och 2a och Psykologi 2a och 2b.

Om författarna
Nadja Ljunggren är författare samt lärare i svenska och psykologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Psykologi för gymnasiet 1 och 2a
 2. +
 3. Leva med psykisk sjukdom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Leva med psykisk sjukdom av Nadja Ljunggren (häftad).

Köp båda 2 för 731 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Psykologi för gymnasiet 1 och 2a. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra men samtidigt inte
  Emma "Chucky", 8 december 2014

  Det var svårt att hitta det man letade efter för allt min lärare bad mig leta upp kunde jag inte hitta i boken men jag visste att det skulle finnas där.
  När man väl lyckas hitta vad man letar efter så står vissa saker jätte bra förklarade medans andra saker är lite svårare att förstå.

 2. Väldigt bra bok, man förstår vad det står och om man...
  phizzle90, 21 januari 2014

  Väldigt bra bok, man förstår vad det står och om man har en bra lärare inom ämnet så förstår man ännu mer och tycker det är ännu roligare med psykologi.

 3. Tycker denna var toppen! Den var som kurslitteratur,...
  123, 13 januari 2014

  Tycker denna var toppen!
  Den var som kurslitteratur, men jag tycker den funkar utmärkt om man bara "vill läsa på lite" om psykologi också! -Nästan skönlitterärt!

  Flera stycken läste jag högt!

 4. Jag hade denna bok som kurslitteratur under både kurs...
  Angelica, 28 oktober 2013

  Jag hade denna bok som kurslitteratur under både kurs Psykologi 2a och Psykologi 2b. Under dessa kurser blev den en god vän, och jag vill därför förespråka folk att läsa den oavsett om det är på grund av en kurs eller eget intresse. Författaren bygger upp en bra bas av kunskap att bygga vidare på. Hon målar pedagogiskt upp exempel som ökar förståendet. Att hon är förutom författare också är lärare skiner rakt igenom!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Psykologi för gymnasiet 1 och 2a