Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Psykologi för gymnasiet
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2012-10-31
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 6 mm
Vikt
177 g
ISBN
9789147092970
Leva med psykisk sjukdom - och funktionsnedsättning (häftad)

Leva med psykisk sjukdom - och funktionsnedsättning

Häftad Svenska, 2012-10-31
284
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Lockar till spontanläsning!
Utgångspunkten för denna serie har varit att göra läroböcker som, förutom att de innehåller alla väsentliga kunskapsområden och perspektiv inom psykologiämnet, gör att eleverna läser den av eget intresse. Som ett komplement till de två kursböckerna finns Fallbeskrivningar i psykologi samt en reportagebok som beskriver hur det är att leva med psykisk sjukdom. Psykologi för gymnasiet är framtagna för kurserna 1, 2a och 2b.

Läs mer
Psykologi 1 och 2a
Boken innehåller bland annat de psykologiska perspektiven, utvecklingspsykologi, socialpsykologi, minne, perception, personlighetspsykologi, kriser, psykisk hälsa och ohälsa. Psykisk hälsa behandlas dels utifrån från aktuell forskning om livsstilsfaktorer som sömn, stress och träning, dels utifrån teorier om att finna mening och sammanhang.
Varje kapitel innehåller frågor och övningar som syftar till reflektion och till att knyta teorin till den egna vardagen. Här finns också tips om läsning, podcasts, dokumentärer och liknande att gå vidare med.
Psykologi för gymnasiet kan användas både i klassrumsundervisning och för självstudier. Innehåll och disposition gör att man kan välja att lägga upp undervisningen på olika sätt.
Läroboken är omfångsrik, rikt illustrerad och innehåller olika typer av texter; traditionell lärobokstext, citat, fallbeskrivningar, faktarutor och uppgifter - inte minst reflektionsfrågor. Varje kapitel inleds med en eller flera uppgifter.

Psykologi 2a och 2b
Hur påverkas vår koncentrationsförmåga, sömn och stressnivå av att vi kan kommunicera med andra människor dygnet runt? Vilket inflytande har de sociala medierna över vår självbild? Är våldsamma datorspel farligt - vad säger forskarna? Varför leker egentligen barn? Vad händer i hjärnan när vi "tycker om" en produkt? Hur ser forskarna i dag på relationen mellan arv och miljö? Finns det psykologiska förklaringar till varför människor vill veta och förstå?
Författaren Nadja Ljunggren tar upp aktuella ämnen och resonerar kring dessa både utifrån etablerade teorier och ny forskning. Syftet är att läsaren ska få idéer kring hur man kan använda kunskaper inom psykologi för att förstå processer i samhället och inom sig själv.

Fallsamling för Psykologi 1 och 2
Boken innehåller en rad olika berättelser som är skrivna för att eleverna ska öva på att tillämpa psykologiska teorier och perspektiv. Den är tänkt att användas för alla som läser någon av kurserna Psykologi 1, 2b och 2a.
I slutet av boken finns det uppgifter till varje fall. Till boken finns även en lärarhandledning att ladda ned kostnadsfritt. Här finns genomgångar av alla fall, en instruktion för hur man skriver en fallanalys samt lästips.

Leva med psykisk sjukdom och funktionsnedsättning
Hur känns det att vara i en psykos? Vad är svårast med att ha en mamma som är alkoholist? Vilka fördomar möter människor med adhd och Aspergers syndrom? Vilken hjälp finns att få?
Leva med psykisk sjukdom och funktionsnedsättning är en reportagebok där läsaren får möta människor som lever med, eller är anhöriga till, personer med en psykisk sjukdom eller en neuropsykiatriskt funktionsnedsättning. Det handlar inte främst om symtom, diagnoser och behandlingsmetoder utan hur det är att leva med en psykisk sjukdom eller en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Med andra ord är fokuset på ett inifrånperspektiv.
Här finns också intervjuer med vårdpersonal och faktarutor om vanliga psykiska sjukdomar och funktionsnedsättningar samt behandlingsmetoder.
Boken fungerar utmärkt som komplement till kursböckerna Psykologi 1 och 2a och Psykologi 2a och 2b.

Om författarna
Nadja Ljunggren är författare samt lärare i svenska och psykologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Leva med psykisk sjukdom - och funktionsnedsättning
  2. +
  3. Psykologi för gymnasiet 2a och 2b

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykologi för gymnasiet 2a och 2b av Nadja Ljungren (häftad).

Köp båda 2 för 711 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nadja Ljunggren