Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Inflammationssjukdomar
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2012-02-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
670 g
SAB
Ven,611.7
ISBN
9789147093601

Inflammationssjukdomar

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2012-02-07
639
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Inflammation spelar en central roll i många viktiga sjukdomsgrupper - infektioner, allergi och autoimmuna sjukdomar. Inflammationssjukdomar är en rikt illustrerad bok som förklarar hur inflammationsprocessen bidrar till många av våra vanligaste sjukdomar som exempelvis lunginflammation, åderförkalkning och magsår.

På ett pedagogiskt sätt beskriver boken inflammationsprocessens viktigaste celler, molekyler och förlopp. Den tydliggör också hur inflammation ingår i ett livsviktigt försvarssystem mot inre och yttre hot, men också hur plågsam och ibland farlig den kan vara. Feber, svullnad och värk i muskler och leder är typiska symtom på inflammation som uppstår när immunsystemet aktiveras av bakterier, virus och döende celler och som gör att vi söker sjukvård.

Inflammationssjukdomar är avsedd för grund- och vidareutbildning av sjuksköterskor, biomedicinska analytiker och sjukgymnaster. Även läkare, tandläkare, apotekare och andra med intresse för människokroppens funktioner vid hälsa och sjukdom kommer att ha nytta och glädje av att läsa boken.

Om författarna
Agnes Wold är professor och överläkare i klinisk bakteriologi och även specialist i klinisk immunologi. Johan Mölne är docent och överläkare i patologi. Båda är verksamma vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och Göteborgs universitet. Författarna har tidigare skrivit boken Inflammation (Liber 2007) avsedd för studenter på läkar-, apotekar- och biologprogrammen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inflammationssjukdomar
  2. +
  3. Att arbeta med affektfobiterapi - En fokuserad psykodynamisk och integrativ metod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att arbeta med affektfobiterapi - En fokuserad ... av Jenny Svebeck (häftad).

Köp båda 2 för 975 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna