Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Barnets bästa i främsta rummet - en pedagogisk utmaning
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2009-06-26
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 190 x 8 mm
Vikt
360 g
ISBN
9789147093694
Barnets bästa i främsta rummet - en pedagogisk utmaning - En guide till konventionen om barnets rättigheter (häftad)

Barnets bästa i främsta rummet - en pedagogisk utmaning - En guide till konventionen om barnets rättigheter

(1 röst)
Häftad Svenska, 2009-06-26
283
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I den här boken får vi veta hur barnet fick rätt till rättigheter. Bokens första del ger en utförlig beskrivning av hur konventionen växt fram genom historien. I bokens andra del får vi möta några barn och pedagoger och ta del av deras syn på barnets rättigheter i vardagen. Här ges också exempel på hur man kan arbeta konkret med konventionen i förskola, fritidshem och skola tillsammans med andra styrdokument som skollag, läroplaner och lokala skolplaner. Bokens tredje och avslutande del tar upp etiska aspekter av att arbeta utifrån konventionen.

Läs mer
Konventionen om barnets rättigheter trädde i kraft i Sverige den 2 september 1990, och det är regeringen som ansvarar för att den genomförs i samhället. Att förverkliga konventionen i hela samhället är en stor utmaning och ett viktigt arbete, ibland svårt och lång ifrån självklart. Kanske är det därför alltför många barn inte känner till att de har egna rättigheter?
Boken riktar sig till förskollärare, fritidspedagoger och lärare, då dessa yrkesgrupper möter så gott som alla landets barn i sina verksamheter. Det är pedagogerna som har möjlighet att "leva konventionen" tillsammans med barnen och inte bara se den som ett inslag på FN-dagen den 24 oktober.

Om författarna
Elizabeth Englundh är socionom och fil.dr i pedagogik. Hon har arbetat på fritidshem i många år, varit handledare för personal inom förskola, skola och fritidshem och arbetar sedan 15 år med lärande och kunskapsutveckling om konventionen och dess implementering i offentlig verksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnets bästa i främsta rummet - en pedagogisk utmaning - En guide till konventionen om barnets rättigheter
  2. +
  3. Dumitru Staniloae - främst bland rumänska teologer : en porträttskiss

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dumitru Staniloae - främst bland rumänska teolo... av Torsten Kälvemark (häftad).

Köp båda 2 för 342 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elizabeth Englundh

Bloggat om Barnets bästa i främsta rummet - en pedag...