Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2010-11-23
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
480 g
SAB
Vfo
ISBN
9789147094011
Akut ortopedi (häftad)

Akut ortopedi

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2010-11-23
435
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Akut ortopedi beskriver hur man handlägger patienter som kommer till akutmottagningen med skador eller sjukdomstillstånd i rörelseapparaten. För varje tillstånd beskrivs kortfattat vad läsaren ska och kan göra själv, men också när det är lämpligt att konsultera en mer erfaren kollega.

Boken inleds med att kort beskriva undersökningsmetodik, preoperativ bedömning, ortopediska skador och smärttillstånd samt praktiska råd rörande smärtlindring, injektioner/punktioner och gipsteknik. Därefter följer huvudavsnittet som omfattar alla de skador, smärttillstånd och infektioner som kan drabba respektive kroppsdel. Boken avslutas med ett avsnitt om posttraumatiska och postoperativa tillstånd.

Akut ortopedi är skriven främst för medicinstudenter, AT-läkare och nyblivna jourhavande i ortopedi, men är också lämplig för övrig personal som är verksam på landets akutmottagningar. Boken vänder sig också till läkare och sjuksköterskor inom primärvården liksom till sjukgymnaster och arbetsterapeuter som arbetar med patienter med ortopediska besvär.

Om författarna
Lena Hultman är överläkare i ortopedi på akutmottagningen på Universitetssjukhuset i Linköping. Hon har lång erfarenhet av att handleda yngre kollegor i akut ortopedi.

Johannes Järhult är professor i kirurgi vid Linköpings universitet och överläkare vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Akut ortopedi
 2. +
 3. Akutmedicin - Handbok i Akutserien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akutmedicin - Handbok i Akutserien av Lars Lind, Thomas Olsson, Urban Säfwenberg (häftad).

Köp båda 2 för 783 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Akut ortopedi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. OK
  Norrlänning, 7 oktober 2015

  Kliniska undersökningarna som nämns korrelerar inte med vad som lärs ut i kliniken, i alla fall inte på vårt sjukhus. Dock kan en del av undersökningarna vara vettiga ändå, men ej sanktionerat av handledare hos oss i alla fall. I övrigt bra att slå upp de ortopediska åkommorna i till den utsträckning jag använt det.

 2. Bra sammanfattning av ortopediska akutfall
  Mattias, 2 juni 2014

  Den hade varit bättre om det hade funnits en sammanfattning av de motoriska och sensoriska nerverna i de övre och nedre extremiteterna och hur man undersöker dem.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Akut kirurgi

  Johannes Järhult, Miden Melle-Hannah

  Akut kirurgi beskriver handläggningen av patienter som söker för akut kirurgisk sjukdom eller skada. För varje tillstånd får läsaren snabbt överblick över orsaker, anamnes, kliniska fynd, diagnostik, utredning och akuta behandlingsåtgärder. Här ge...

 • Kirurgiboken : vård av patienter med kirurgiska, urologiska och ortopediska sjukdomar

  Johannes Järhult, Karsten Offenbartl, Manne Andersson

  Kirurgiboken är allt sedan den första upplagan 1992 en av de mest välkända och mest använda läroböckerna på sjuksköterskeutbildningen. I denna sjätte upplaga har samtliga kapitel genomgått den hittills mest omfattande revideringen av såväl text so...