Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Genetiska sjukdomar
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2011-09-30
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
620 g
SAB
616.042,Vaa
ISBN
9789147094172
Genetiska sjukdomar (häftad)

Genetiska sjukdomar

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-09-30
573
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Varje dag drabbas någon av ärftlig cancer i vårt land, och de sällsynta ärftliga sjukdomarna är så många att man i sjukvården, oavsett specialitet, regelbundet kommer i kontakt med drabbade patienter.

Läs mer
Genetiska sjukdomar är en översiktlig, praktiskt orienterad lärobok i klinisk genetik som ger en fördjupad förståelse av grundläggande ärftlighetsmekanismer, diagnostik och principer för handläggning av genetiskt betingade sjukdomar. Boken lägger betydande vikt vid kromosomrubbningar och monogena tillstånd för vilka genetikkunskapen är väletablerad, används i diagnostik och ofta påverkar omhändertagandet av patienterna och deras familjer. Ett av bokens huvudbudskap är att kunskap om sjukdomars genetik ger unika möjligheter för framgångsrik förebyggande sjukvård.
Genetiska sjukdomar är avsedd för medicinstudenter, AT- och STläkare samt specialistsjuksköterskor. Den fungerar också utmärkt som "verktygslåda" för yrkesverksamma läkare och sjuksköterskor som i sitt arbete möter patienter med genetiska sjukdomar.

Om författarna
Magnus Nordenskjöld är professor i klinisk genetik vid Karolinska Institutet och överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholm. Han är en av de ledande profi lerna inom ämnet och en av de som utvecklat Gensvar, en informationsdatabas om genetiska sjukdomar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Genetiska sjukdomar
 2. +
 3. Prehospital akutsjukvård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Prehospital akutsjukvård av Lars Lundberg, Denise Bäckström, Magnus Andersson Hagiwara (häftad).

Köp båda 2 för 1494 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Genetiska sjukdomar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En otroligt bra bok
  Ultraljudsbarnmorska (Norrköping), 30 september 2014

  Jag beställde boken inför kursen "Genetisk vägledning för barnmorskor och läkare inom mödrahälsovården" innan införandet av NIPT.
  Boken är över förväntan mycket bra, perfekt inledning och beskrivning om genetikens grunder, innehållsförteckning och teman välsorterat, förståeligt uppdelat.
  En bok som varmt rekommenderas till alla som ska informera om fosterdiagnostik !
  Boken ger absolut mersmak att läsa om andra genetiska sjukdomar....Värt varenda krona!

Visa alla 1 recensioner