Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2010-11-23
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 173 x 28 mm
Vikt
920 g
SAB
Qga
ISBN
9789147094189
Vilt, människa, samhälle (inbunden)

Vilt, människa, samhälle

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2010-11-23
498
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vilt, människa, samhälle ger en helhetsbild av viltet som en resurs som angår många. Landets främsta forskare på området väver samman biologi, ekonomi, lagstiftning och förvaltning till en helhet. Här samlas och presenteras aktuell - både ny och tidigare opublicerad - kunskap om bevarande och nyttjande av vilt på ett lättillgängligt sätt.

Läs mer
Sverige har kanske aldrig haft mer vilt än nu. Vi svenskar är också fler än någonsin, men allt färre bor på landsbygden i nära kontakt med viltet och dess livsmiljöer. Ändå engagerar viltet allt fler och många frågeställningar är både viktiga och kontroversiella. Hur stor den svenska älgstammen ska vara är en fråga av stor samhällsekonomisk betydelse. De stora rovdjuren väcker starka känslor. Vilt, människa, samhälle vänder sig till alla som är intresserade av jakt- och viltfrågor i en föränderlig miljö.
Boken är ett av resultaten från det av Naturvårdsverket finansierade forskningsprogrammet "Adaptiv förvaltning av vilt och fisk".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vilt, människa, samhälle
  2. +
  3. Svensk floskelordbok : managementjargong, politiska plattityder, värdegrundsbabbel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk floskelordbok : managementjargong, polit... av Fredrik Kullberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 697 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna