Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
569
Utgivningsdatum
2011-02-18
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
287 x 210 x 35 mm
Vikt
1720 g
SAB
610.73,Vpg
ISBN
9789147094196
Klinisk omvårdnad Del 1 (inbunden)

Klinisk omvårdnad Del 1

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-02-18
703
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Klinisk omvårdnad ger de teoretiska och praktiska kunskaper som utgör grunden för den svenska sjuksköterskans bedömningar och omvårdnadsåtgärder.

Boken tydliggör vilka konsekvenser olika sjukdomar får för patienten. Den ger kunskap om hur patientens grundläggande behov bäst tillgodoses och beskriver sjuksköterskans ansvar och funktion i omvårdnaden. Vidare fokuseras de yrkesmässiga utmaningar som sjuksköterskan ställs inför i arbetet med olika patientgrupper.

En systematisk genomgång av aktuell forskning ligger till grund för uppdateringen av innehållet. I varje kapitel finns aktuella sökord, en fyllig förteckning med referenslitteratur samt förslag på fördjupningslitteratur och webbplatser.

Förutom redaktörerna Hallbjørg Almås, Dag-Gunnar Stubberud och Randi Grønseth har sammanlagt 68 författare, huvudsakligen sjuksköterskor, bidragit med fackkunskaper och erfarenheter från sina respektive områden. Resultatet är ett läromedel för sjuksköterskestudenter och ett uppslagsverk för den verksamma sjuksköterskan i såväl hemsjukvård som institutionsvård.

Läs mer
Klinisk omvårdnad är uppdelad i två delar. Detta är del 1 av 2.

Om författarna
Hallbjørg Almås är sjuksköterska och lärare med lektorskompetens, och har lång erfarenhet som förlagsredaktör. Almås är författare till flera kapitel i boken och har i de tidigare utgåvorna av Klinisk omvårdnad varit huvudredaktör och huvudförfattare.
Dag-Gunnar Stubberud är intensivvårdssjuksköterska och har en fil. kand. i vårdvetenskap. Han är förstelektor vid intensivvårdsutbildningen vid högskolan i Oslo. Stubberud har haft huvudansvaret för denna revision och är medförfattare till flera kapitel.
Randi Grønseth är sjuksköterska, har en fil. kand. i vårdvetenskap och arbetar som förlagsredaktör. Grønseth har haft förlagsansvaret för revisionen. Hon är också medredaktör och medförfattare till några kapitel.
Översättningen från norska är gjord av Gunnel A Wallgren, Inger Bolinder, Katarina Falk, Lisa Jones, Karin Larsson Wentz och Kristina Olsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klinisk omvårdnad Del 1
 2. +
 3. Klinisk omvårdnad D. 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk omvårdnad D. 2 av Hallbjørg Almås, Dag-Gunnar Stubberud (inbunden).

Köp båda 2 för 1383 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Klinisk omvårdnad Del 1. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ett klockrent köp
  Ida, 29 december 2014

  Lättlästa och innehållsrika. Ett bra komplement till medicinska sjukdomar/kirurgiska sjukdomar då dessa böcker handlar mer om själva omvårdnaden. Ångrar inte att jag köpte dom trots att de är dyra, har använt dessa mycket i SSK-utbildningen.

 2. Klinisk omvårdnad
  Mari Jahn, 14 november 2014

  Den var bra. Mycket att läsa. Den var dyr men det lönar sig att köpa den då den är svår att få låna på biblioteket.

 3. Väldigt mycket, bra information
  Astro Cyt (Malmö), 18 juni 2014

  Denna bok innehåller både omvårdnad och en del medicin. Den är, tillsammans med tvåan, omfattande och ger mycket av den informationen som behövs för ssk-studenter samt nyutexaminerade sjuksköterskor. I den kan man läsa på om just det område man skall jobba i. Jättebra och intressant!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Klinisk omvårdnad Del 1