Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2010-09-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 8 mm
Vikt
190 g
SAB
Obk
ISBN
9789147094783
EU-rätt (häftad)

EU-rätt

Häftad, Svenska, 2010-09-01
208
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Sverige är sedan den 1 januari 1995 medlem i Europeiska unionen och därmed bundet av EU:s rättsordning. Men EU-rätten påverkar inte bara Sverige som medlemsstat, utan också de människor och företag som bor och verkar i landet.

Läs mer
I praktiken finns det knappast något nationellt definierat politik- eller rättsområde som undgår att, direkt eller indirekt, påverkas av den lagstiftning som antas i Bryssel och de domar som meddelas av domstolarna i Luxemburg. Utan att överdriva kan därför anslutningen till EU sägas vara den enskilt viktigaste händelse som inträffat för svensk rätt i modern tid. EU-rätt beskriver huvuddragen i EU:s rättsordning ur ett såväl konstitutionellt och institutionellt som materielrättsligt perspektiv, med beaktande av de förändringar som följer av Lissabonfördragets ikraftträdande den 1 december 2009. Boken, som inte kräver några särskilda förkunskaper, är i första hand tänkt att användas som en introduktion till EUrätten på universitets- och högskoleutbildningar, men vänder sig också till den intresserade medborgaren och personer som i sitt arbete behöver grundläggande kunskaper i ämnet.

Om författarna
Mattias Derlén, Staffan Ingmanson och Johan Lindholm är doktorer i rättsvetenskap och universitetslektorer vid juridiska institutionen vid Umeå universitet. Samtliga är aktiva vid Centrum för Europarätt och Internationell Handelsrätt vid Umeå universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. EU-rätt
  2. +
  3. Mänskliga rättigheter : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mänskliga rättigheter : en introduktion av David I Fisher (häftad).

Köp båda 2 för 410

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om EU-rätt