Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Styrning av hälso- och sjukvård
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2011-05-25
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 15 mm
Vikt
350 g
SAB
362.1068,Vpb
ISBN
9789147094851
Styrning av hälso- och sjukvård (häftad)

Styrning av hälso- och sjukvård

(2 röster)
Häftad Svenska, 2011-05-25
398
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hälso- och sjukvården står i dag inför en rad ekonomiska, demografiska och medicinska utmaningar. Hur den ska styras och organiseras blir därför en angelägen fråga. Den här boken, som nu kommer i sin andra upplaga, beskriver några av de styrmodeller som har tillämpats inom vården under de senaste decennierna. Hit hör exempelvis beställarstyrning, kundvalsmodellen, balanserad styrning, teamarbete, prestationsfinansering och processorientering. Författarna lyfter fram fördelar och nackdelar med de olika modellerna och visar vad de tenderar att leda till på kort respektive lång sikt.

Läs mer
Boken riktar sig till studenter inom företagsekonomi, nationalekonomi, statsvetenskap, offentlig förvaltning, socialt arbete, sociologi och arbetsvetenskap, samt till praktiskt yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård. Den kan med fördel läsas även av tjänstemän, politiker och forskare med intresse för hur framtidens hälso- och sjukvård ska styras och organiseras.

Om författarna
Johan Berlin är professor i företagsekonomi med inriktning mot offentlig organisation och verksam vid Högskolan Väst, Trollhättan.

Gustaf Kastberg Weichselberger är professor i offentlig förvaltning och verksam vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Styrning av hälso- och sjukvård
  2. +
  3. Etiska bedömningar i gränslandet mellan hälso- och sjukvård och forskning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etiska bedömningar i gränslandet mellan hälso- ... av Socialdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Om samverkan - - för utveckling av hälsa och välfärd

    Johanna Andersson, Ola Andersson, Johan Berlin, Eric Carlström, Berth Danermark

    Boken presenterar olika bidrag till kunskapsutvecklingen när det gäller samverkan för hälsa och välfärd. Det handlar om teoretiska bidrag såväl som forskningsresultat och praktiska erfarenheter av samverkan. Boken behandlar samverkan mellan olika ...