Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2010-08-24
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Qbab,Qbfbc
ISBN
9789147094882
Mentorn och adepten : så fungerar det i praktiken (inbunden)

Mentorn och adepten : så fungerar det i praktiken

Inbunden Svenska, 2010-08-24

Slutsåld

När du är chef eller ledare finns det många förväntningar och krav på dig och på att du ska klara allt själv. Så såg Anna Spjuths vardag ut när hon som chef kämpade för att få arbete och privatliv att gå ihop. I Mentorn och Adepten får du en rad konkreta verktyg och tips som du kan använda som mentor (eller adept). Dessutom får du följa Anna ifrån att hon stressad och nära en kollaps frågade Micael Rönntoft om han ville bli hennes mentor, till dess hon kände sig trygg i ledarrollen.

Läs mer
För att utvecklas som människa och i yrkesrollen så räcker det inte att prata med kompisar, vänner och kollegor. Alltför många av dem är jasägare. För att utvecklas behöver du ibland bli ifrågasatt för att börja tänka själv, värdera och sedan fatta beslut på nya grunder. Den hjälpen kan du få genom en mentor. En mentor lyssnar utan att värdera och genom frågor och diskussioner ser du saker i nytt ljus. Mentorn och adepten är både en tankeväckande och underhållande skildring av en mentorprocess och en uppslagsbok i hur du kan hantera arbetsrelaterade situationer.

Om författarna
Anna Spjuth är hotelldirektör, ett karriärmål hon satte tidigt i livet. Annas liv har alltid handlat om att springa fortast, vara bäst på tentan och hinna mest. Till slut blev målen allt för många och dygnet räckte inte till. Micael Röntoft hjälpte henne att stanna upp, ta ny sats och därefter arbeta och leda på ett nytt sätt. Anna är aktiv föreläsare i ledarskap och affärsmannaskap och är själv engagerad mentor. Hon är gift och har tre barn och stryker under att det går att kombinera.

Micael Rönntoft är konsult inom management och affärsutveckling. Arbetet har handlat om affärer, med jobb i affärsdrivande företag. För tio år sedan började han lära andra det han själv lärt sig under sin karriär. Som konsult arbetar han oftast med management och affärsutveckling. För Micael är individen och hans eller hennes motivation viktig. Han hjälper människor att utvecklas. Han är verksam som mentor och hjälper företag att skapa interna mentorprogram.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mentorn och adepten : så fungerar det i p...