Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
426
Utgivningsdatum
2010-08-16
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 210 x 22 mm
Vikt
800 g
SAB
Qi
ISBN
9789147094981
Lönsamhet i butik : samspelet mellan butikens marknadsföring, kundernas beteende och lokal kunkurrens (häftad)

Lönsamhet i butik : samspelet mellan butikens marknadsföring, kundernas beteende och lokal kunkurrens

Häftad, Svenska, 2010-08-16
464
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
En butik som inte är tillräckligt lönsam tvingas förr eller senare att stänga entrédörren för alltid. I slutändan är det bara lönsamheten som räknas när man ska bedöma en butiks framgång. Syftet med den här boken är att visa hur butikens försäljning, bruttovinst, kostnader och lönsamhet hänger ihop med butikens marknadsföring, konsumenters beteende och lokal konkurrens. För att förstå hur en butiks lönsamhet uppstår och kan förbättras krävs kunskaper som spänner över gränserna för traditionella indelningar av ämnet ekonomi. Med ett tydligt butiksperspektiv ger författarna en pedagogisk och lätttillgänglig beskrivning av teorier och modeller inom ekonomistyrning, marknadsföring, konsumentbeteende och nationalekonomisk konkurrensteori. Teorin kopplas till den praktiska verksamheten via intervjuer med branschmänniskor.
Boken riktar sig till såväl högskolestudenter som personer med chefsposition i detaljhandeln.

Om författarna
Mikael Hernant är ekonomie doktor vid Handelshögskolan i Stockholm och verksam vid Högskolan i Skövde och vid Center for Retailing på Handelshögskolan. Mikael har också mångårig erfarenhet från näringslivet via olika chefsbefattningar på ICA:s huvudkontor.
Margareta Boström är magister i marknadsföring och verksam vid Högskolan i Skövde, framför allt som kursansvarig inom Butikschefsprogrammet. Hon har även arbetat som projektledare inom IT-branschen och med trycksaksproduktion, ofta med detaljhandelsföretag som uppdragsgivare, samt med butikskommunikation.

Vinnare av Årets marknadsföringsbok 2011
Sveriges Marknadsförbund motivering: "I boken Lönsamhet i butik visar författarna ytterst förtjänstfullt på hur samspelet mellan marknadsföring, ekonomistyrning, beteenden och konkurrens ger framgång i den operativa verksamheten."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lönsamhet i butik : samspelet mellan butikens marknadsföring, kundernas beteende och lokal kunkurrens
  2. +
  3. E2000 Projekt och företagande - lösningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt E2000 Projekt och företagande - lösningar av Jan-Olof Andersson, Anders Pihlsgård (spiral).

Köp båda 2 för 724

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Lönsamhet i butik : samspelet mellan buti...