Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2011-01-19
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
211 x 148 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Oa:dd
ISBN
9789147095513
Intervjuer : genomförande, tolkning och reflexivitet (häftad)

Intervjuer : genomförande, tolkning och reflexivitet

Häftad Svenska, 2011-01-19
280
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Intervjun är en av de mest grundläggande metoderna för att få fram kunskap om individer, grupper och organisationer. Att intervjua någon kan tyckas vara ett enkelt och självklart sätt att få fram bra kunskap, men intervjuer är ofta komplexa och svårtolkade sociala interaktioner.

Den här boken är skeptisk mot kokboksrecept för hur man ska genomföra och tolka intervjuer på bästa sätt. För någon sådan patentlösning finns inte. Författaren för i stället en kritisk diskussion om traditionella intervjumetoder, och ett ramverk presenteras för tänkandet kring frågor om vad som händer i intervjuer och vad man kan få ut av dessa. På så sätt stöds utvecklandet av en reflexiv intervjupraktik. I boken presenteras åtta olika metaforer som lyfter fram hur avgörande tolkningsprocessen och de teoretiska grundantagandena är - för såväl intervjupraktik som för den kunskap man kan få fram genom intervjun.

Om författarna
Mats Alvesson är organisations-, lednings- och arbetslivsforskare samt professor i företagsekonomi vid Lunds universitet. Han har bland annat forskat om organisationskultur, kön i arbetslivet, ledarskap och identitetsfrågor samt skrivit mycket om kvalitativ metod. Hans senaste böcker inkluderar Ledarskap och Förändringsarbete i organisationer (båda med Stefan Sveningsson och utgivna på Liber).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Intervjuer : genomförande, tolkning och reflexivitet
  2. +
  3. Samhällsvetenskapliga metoder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samhällsvetenskapliga metoder av Alan Bryman (häftad).

Köp båda 2 för 830 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Alvesson