Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Begreppbart
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2011-06-14
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 135 x 8 mm
Vikt
120 g
SAB
Dg
ISBN
9789147095636
Etik (häftad)

Etik

(3 röster)
Häftad Svenska, 2011-06-14
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Etik handlar om gott och ont, om rätt och fel. Men det är svårt att veta vad som är gott och rätt. Hela vår tillvaro är fylld av situationer som ställer oss inför etiska frågor och problem. Vilket ansvar har vi gemensamt för att människor tvingas bo på gatan eller att sjukvården inte kommer alla till del? Utifrån tre utgångspunkter - gränsöverskridande, mångfald och ambivalens - vill författarna visa vad som har gjorts och vad man kan göra med etikbegreppet.

Läs mer
Sagt om boken
"Att skriva en översikt om tusentals år av spretigt och svårtolkat etiskt tänkande är svårt. Men författarna lyckas hålla ett både stringent och personligt tonfall som håller ihop materialet och håller mig kvar som läsare. Muslimska och asiatiska utblickar tillför nya perspektiv. Likaså att zooma ut från det strikt individuella till politisk filosofi och globaliseringsteorier. Då och då måste en sådan här sammanställning göras och den här gången känns det förvånansvärt modernt. En bra kombination av en etisk uppslagsbok och en moralisk uppmaning i vår tid." Tomas Brytting, docent, Ersta Sköndal högskola
BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.

Om författarna
Dan-Erik Andersson är universitetslektor i Mänskliga rättigheter och forskare vid Centrum för Mellanösternstudier, Lunds universitet. Thomas Taro Lennerfors är associate professor vid Handelshögskolan på Meiji University, School of Commerce i Tokyo.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etik
  2. +
  3. Vad är queer?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad är queer? av Fanny Ambjörnsson (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Etik