Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2010-08-03
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
295 x 210 x 5 mm
Vikt
190 g
SAB
Oeab
ISBN
9789147095650
Kortfattad fastighetsrätt (häftad)

Kortfattad fastighetsrätt

Häftad Svenska, 2010-08-03

Slutsåld

Att skaffa bostad är för många människor den största affären i livet. Det juridiska regelverket kring ägande och finansiering erbjuder såväl skyldigheter som rättigheter och bör vara bekant av alla. Det här häftet ger en grundläggande orientering i ämnet och blandar på ett pedagogiskt sätt teori med praktiska uppgifter.

Läs mer
Det juridiska regelverket kring ägande och finansiering erbjuder såväl skyldigheter som rättigheter och bör vara bekant av alla. Det här häftet ger en grundläggande orientering i följande huvudavsnitt:
- Hyreslägenheter och bostadsrätter
- Eget hus
- Finansiering
Varje avsnitt innehåller en faktadel och en problemdel med tillämpningar. Faktatexten varvas med korta lagtextutdrag och praktiska exempel som sätter in kunskaperna i sina sammanhang. Verklighetsnära och engagerande övningsuppgifter ger träning i juridisk problemlösning. Övningarna är av olika slag, från korta praktikfall till "frågespalter" med små blandade problem.
Kommentarer och lösningar till problemen finns sist i boken.

Om författarna
Författarna Jan-Olof Andersson och Cege Ekström är båda civilekonomer och lärare. De är båda verksamma som utbildare, konsulter och författare av läromedel och fackböcker inom ekonomi och juridik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kortfattad fastighetsrätt