Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2010-08-11
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 11 mm
Vikt
300 g
SAB
Qbc
ISBN
9789147095919
Ekonomistyrning : kort och gott (häftad)

Ekonomistyrning : kort och gott

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2010-08-11
268
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Arbetar du som ledare eller mellanchef? Har du budget eller personalansvar? Arbetar du i en komplex organisation och har svårt att förstå hur ledningen resonerar och hur allt hänger ihop? Då behöver du veta mer om ekonomistyrning. I den här boken får du en kortfattad och insiktsfull överblick över området. Du lär dig alla centrala begrepp och modeller som gör dig delaktig i ekonomistyrarens språk och tänkesätt - till exempel internpriser, prestationsmätning och balanserade styrkort.

Läs mer
Ekonomistyrningens grundläggande syfte är att utveckla en målbild för organisationen och metoder för att nå målen. För att detta ska lyckas krävs en genomarbetad idé kring varför organisationen finns, vad den vill åstadkomma och vad den gör bättre än konkurrenterna. Det krävs dessutom verktyg för att chefer och medarbetare ska kunna motiveras att arbeta mot gemensamma mål. Med ett tydligt styrningssystem finns goda förutsättningar för att organisationen ska vara en trevlig och utvecklande arbetsplats med nöjda kunder/klienter/patienter och god ekonomi!

Om författarna
Anders Parment, ek. dr, är lektor vid Stockholms universitet, Företagsekonomiska institutionen, och en uppskattad konsult och föreläsare i strategi, ekonomistyrning och marknadsföring. Anders har bland annat skrivit Ekonomistyrning för konkurrenskraft tillsammans med Fredrik Nilsson och Nils-Göran Olve (Liber, 2010).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ekonomistyrning : kort och gott
  2. +
  3. Det här måste du också veta om marknadsföring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det här måste du också veta om marknadsföring av Anders Parment, Magnus Söderlund (häftad).

Köp båda 2 för 561 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ekonomistyrning : kort och gott. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inte så givande
    Maria S, 7 augusti 2016

    För att vara en introducerande kursbok är den opedagogiskt skriven och upplagd. Jag önskar att någon annan bok i ämnet hade ingått i kursen jag läser.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Ekonomistyrning : kort och gott