Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Maskuliniteter
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2011-05-25
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Dogb
ISBN
9789147096107
Maskuliniteter : kritik, tendenser, trender (häftad)

Maskuliniteter : kritik, tendenser, trender

(1 röst)
Häftad Svenska, 2011-05-25
241
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En riktig man - vad är det? Hur ska en man uppträda i dagens samhälle? Och hur har synen på maskulinitet förändrats över tid?

Läs mer
Den kritiska mansforskningen har fått en central plats inom genusstudier. I den här boken får du som student, forskare eller allmänt intresserad en möjlighet att orientera dig i den rika litteraturen om genus/maskulinitet. Författarna vill visa hur denna typ av kunskap kan ge nya infallsvinklar på till exempel mäns våldsutövande eller hur mäns förhållande till sjukvård och psykoterapi har förändrats i det moderna samhället. Boken ger en fascinerande och komplex bild av mäns vänskapsrelationer och deras syn på kropp, känslor och livsfrågor i allmänhet.
Boken tar upp sex centrala områden inom det aktuella forskningsfältet: Intimitet, sexualitet och sociala band; Hälsa, kropp och estetik; Utbildning, karriär och kön; Familj, arbete och identitet; Våld och sociala problem; Teori, begrepp och forskning.

Om författarna
Marcus Herz är verksam som doktorand i socialt arbete vid Örebro universitet, Akademin för juridik, psykologi och socialt arbete. Hans forskning handlar om hur könsfrågor hanteras och förstås i socialt arbete.
Thomas Johansson är professor i pedagogik med inriktning mot barn- och ungdomsvetenskap. Han är verksam vid Göteborgs universitet, Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande. Johansson har sysslat med maskulinitetsforskning sedan 1990-talet. Hans huvudområden inom detta fält är faderskap, hälsa och sexualitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Maskuliniteter : kritik, tendenser, trender
  2. +
  3. Kom igen, gubbar! Om pojkfotboll och maskuliniteter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kom igen, gubbar! Om pojkfotboll och maskulinit... av Jesper Fundberg (häftad).

Köp båda 2 för 400 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna