Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Ritualisering och sårbarhet
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2012-03-27
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
215 x 150 x 30 mm
Vikt
680 g
SAB
Oaa,Lz Goffman, Erving
ISBN
9789147096114
Ritualisering och sårbarhet - ansikte mot ansikte med Goffmans perspektiv på social interaktion (häftad)

Ritualisering och sårbarhet - ansikte mot ansikte med Goffmans perspektiv på social interaktion

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-03-27
395
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vem var egentligen Erving Goffman - och hur viktig var hans insats som sociolog? Goffmans teori om social interaktion har blivit alltmer populär efter hans död - men under sin livstid var han omstridd, motsägelsefull och lite gåtfull.

Läs mer
Boken utgör både en introduktion till och en tolkning av Goffmans perspektiv på social interaktion. Den är också ett försök att utveckla perspektivet på några vitala punkter. Centrala begrepp som performance, roll, stigma och institution presenteras. Författaren visar hur Goffmans sociologi kan användas för att förstå senmoderna fenomen som sociala medier, samtidigt som han vidareutvecklar Goffmans fascinerande frame-begrepp och visar vilka undersöknings- och analysmetoder han använde. I två kapitel presenteras Goffman som person i det sociologiska vetenskapssamhället. Författaren betonar det rituella elementet i social interaktion, som gör interaktionen till en mer förutsägbar rutin - på samma gång som den blir sårbar.
Sagt om boken
"En enastående presentation av arvet från Goffman. Anders Persson ger både nybörjaren och den erfarne forskaren en insiktsfull skildring av bredden, briljansen och begränsningarna hos en av sociologins mest innovativa tänkare." Ronald Eyerman, professor i sociologi vid Yale University

Om författarna
Anders Persson är professor i sociologi respektive utbildningsvetenskap vid Lunds universitet. Bland hans tidigare böcker kan nämnas Skola & makt, Politiken i krissamhället och Social kompetens.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ritualisering och sårbarhet - ansikte mot ansikte med Goffmans perspektiv på social interaktion
  2. +
  3. Skola och makt : om viljan till kunskap beroendet av utbildning och tvånget att gå i skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skola och makt : om viljan till kunskap beroend... av Anders Persson (häftad).

Köp båda 2 för 614 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ritualisering och sårbarhet - ansikte mot...