Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2011-02-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 12 mm
Vikt
260 g
SAB
658.008,Qba
ISBN
9789147096268
Regnbågschefen : praktisk guide för chefer : så blir du bra på hbt-frågor (häftad)

Regnbågschefen : praktisk guide för chefer : så blir du bra på hbt-frågor

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2011-02-01
256
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
De flesta företag och organisationer kan bli bättre i sitt mångfaldsarbete. Den nya diskrimineringslagen ställer dessutom krav på att arbetsgivare ska arbeta aktivt mot diskriminering och för likabehandling. Men vad betyder det och vad kan du göra? Regnbågschefen tar ett samlat grepp kring de utmaningar som gäller de två diskrimineringsgrunderna sexuell läggning och könsöverskridande identitet eller uttryck. I boken lanseras en modell - Regnbågstrappan - för hur företag och organisationer steg för steg kan stärka sitt mångfaldsarbete och motverka att någon diskrimineras för att denne är homosexuell, bisexuell eller trans (hbt).

Boken är skriven för dig som är chef, HR-ansvarig eller på annat sätt arbetar med personalfrågor. Anta utmaningen att bli en "regnbågschef" och var den som strategiskt driver hbt-frågorna. Ta till dig Regnbågstrappan, bli inspirerad av exempel på hur andra gjort, bli engagerad genom bokens porträtt av tio hbt-personer och öka din kunskap genom de samtal som författaren för med sakkunniga på bland annat Ledarna och RFSL.

Författarens ambition är att boken ska stödja och inspirera dig och dina kollegor i arbetet med likabehandling och jämställdhet. Om ni lyckas skapa en inkluderande arbetsplats där alla får vara sig själva, kommer medarbetarnas trivsel och prestation att öka, och företaget eller organisationen att bli en mer attraktiv aktör och arbetsgivare.

Läs mer
Boken nominerades till årets HR-bok 2011. Tävlingen Årets HR-bok arrangeras av Sveriges HR-förening i samarbete med Personal & Ledarskap. Hundratals titlar bedöms efter kriterierna aktuell, angelägen och användbar. Juryn nominerar sedan tio böcker och denna titel var en av de som nominerades 2011.
Sagt om boken
"Ingen ska behöva lägga lock på sig själv, då kan man inte prestera fullt ut" (Marie Nilsson, Diversity Leader på IBM)
"Att ta tystnaden som intäkt för att allt är bra är livsfarligt" (Krister Fahlstedt, Försvarsmakten)
"Jag är stolt över att vi går före i branschen och driver hbt-frågor" (Mats Pettersson, HR-direktör på NCC)
"Att bejaka den jag är var som att lyfta en kastrull med kokande vatten från spisplattan - allt blev lugnt och stilla och jag kunde börja vara mig själv för första gången" (Elin Rondahl, chef och egen företagare)
"Det är så viktigt att chefen föregår med gott exempel! Det handlar inte så mycket om att snacka utan om att agera" (Maria Valentin, kommersiell direktör på Rica Hotels)
"Trygghet och att få vara sig själv ger maximal prestation" (Peter Häggström, f d längdhoppare)
"Det är helt enkelt vår förbannade skyldighet att tänka mer i hbt-termer inom Landstinget" (Fredrik Pettersson, landstingsråd i Sörmland)
"Trappan städas ovanifrån, inte underifrån" (Marco Helles, nationell samordnare på Röda Korset)
"En arbetsplats som bejakar mångfald blir kreativ, innovativ och berikande för alla som arbetar där" (Annika Elias, ordförande Sveriges chefsorganisation Ledarna)

Om författarna
Petra Elisson är Sveriges första och enda Regnbågskonsult, med ambitionen att hjälpa företag och organisationer att bli bättre på att arbeta med mångfald och hbt-frågor. Hon driver företaget Get Going NOW AB (www.getgoingnow.se) och är delägare i Stockholmsbaserade bemannings och rekryteringsföretaget Brainpeople AB (www.brainpeople.se). Petra har en magisterexamen i företagsekonomi och är utbildad coach. Hon har många års egen erfarenhet som chef och ledare på företag i resebranschen utomlands och i Sverige, i detaljhandeln samt inom bemanning och rekrytering. Ursprungligen kommer Petra från västkusten men bor idag i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Regnbågschefen : praktisk guide för chefer : så blir du bra på hbt-frågor
  2. +
  3. Larmrapporten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Larmrapporten av Emma Frans (häftad).

Köp båda 2 för 395 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Regnbågschefen : praktisk guide för chefe...