Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Att förstå företagsetik
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2011-04-29
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Dgqb
ISBN
9789147096473
Att förstå företagsetik (häftad)

Att förstå företagsetik

Häftad Svenska, 2011-04-29
139 334 Du sparar 195 kr!
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vad är företagsetik? Hur kan man förstå moraliska problem i näringslivet? Kan ett företag vara moraliskt? Hur arbetar företag med etikfrågor?
Denna bok ger en tydlig och pedagogisk introduktion till ämnet företagsetik. Man kan förstå ett företag på många olika sätt och det får skilda konsekvenser för synen på företagets ansvar. Författaren diskuterar hur värderingar och normer kan styra företagets verksamhet, men också hur man kan styra och påverka dessa. Genom att förstå företagsetikens idéer och de verktyg som företagen har att tillgå, kan man bättre förstå och möta omvärldens krav och förväntningar på företags moraliska ansvar.

Läs mer
Boken vänder sig till såväl studenter och forskare på universitet och högskolor som till yrkesverksamma och andra som vill fördjupa sina kunskaper om företagsetik och kunna föra diskussionen om företagens ansvar på en högre nivå.

Om författarna
Magnus Frostenson är ekonomie doktor och forskare i företagsetik, verksam vid Uppsala och Örebro universitet. Han har publicerat ett flertal artiklar, bokkapitel och rapporter inom ämnet företagsetik. Framför allt har han studerat frågor om hur etiken formas inom organisationer. Dessutom har han forskat kring hur idén om företagens sociala ansvar sprids, om hållbarhetsredovisning, om etik i kärnavfallsfrågan och om etiska frågor inom detaljhandeln.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att förstå företagsetik
  2. +
  3. CSR: Företagsansvar i förändring

De som köpt den här boken har ofta också köpt CSR: Företagsansvar i förändring av Maria Grafström, Pauline Götheberg, Karolina Windell (häftad).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Frostenson