Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Utan konkurrens
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2012-05-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Karin Ashing
Dimensioner
240 x 145 x 10 mm
Vikt
180 g
ISBN
9789147096732
Utan konkurrens : så gör du din verksamhet unik (häftad)

Utan konkurrens : så gör du din verksamhet unik

Häftad Svenska, 2012-05-09
339
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att skilja ut företaget och dess produkter eller tjänster från mängden, på ett sätt som inte enkelt kan kopieras av konkurrenterna, är en utmaning. Bland annat den internationella bästsäljaren Blue Ocean
Strategy har gett övergripande strategier för att nå dit. Men hur går man till väga i praktiken? Det visar den här boken - steg för steg.

Läs mer
Den tekniska utvecklingen och globaliseringen gör det allt lättare att kopiera produkter och tjänster, och kunderna blir allt mer välinformerade. Nästan all verksamhet hamnar därför förr eller senare i hård konkurrens där produkter och tjänster blir standardiserade - och utbytbara. Följden blir att företagen tvingas konkurrera främst eller enbart med priset - företagen blir sårbarare och lönsamheten sjunker.
I Utan konkurrens presenteras en strukturerad och lättillgänglig metod för att styra en verksamhet bort från slagfältet för standardprodukter. Metodens åtta steg skapar samtidigt en användbar struktur för hur ledningsgrupper kan arbeta vid större förändringar. En bok som gör din verksamhet unik!
Sagt om boken
"Plantes och Finfrock fångar på ett lysande sätt kärnan i hur man systematiskt får ett företag att konkurrera effektivt genom att skapa en differentierad fördel, en fördel som skiljer företaget från mängden."
- Greg W. Marshall, PhD, professor i marknadsföring och strategi vid Rollins College, Crummer Graduate School of Business
"Utan konkurrens ger konkreta och användbara steg och principer som alla ledningsgrupper borde följa för att undvika prisdriven konkurrens och för att utveckla en särskiljande position på marknaden."
- Nick Meriggioloi, ordförande i Oscar Mayer, en division inom Kraft Foods

Om författarna
Mary Kay Plantes är ekonom utbildad på MIT och grundare av managementkonsultföretaget Plantes i USA. Hon har verkat som konsult i över 25 år med både mindre och större verksamheter inom en rad olika branscher. Hon är också utbildare, universitetsföreläsare och skriver regelbundet artiklar om affärsstrategier.
Robert D. Finfrock äger och leder byggföretaget Finfrock i USA. I samarbete med Mary Kay Plantes förändrade han sitt företag för att bryta sig ur den intensiva priskonkurrensen i sin bransch. Resultatet blev dramatiskt ökade intäkter och vinster.
Översättning: Karin Ashing
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utan konkurrens : så gör du din verksamhet unik
  2. +
  3. 80/20-regeln Hemligheten med att uppnå mer med mindre

De som köpt den här boken har ofta också köpt 80/20-regeln Hemligheten med att uppnå mer med ... av Richard Koch (inbunden).

Köp båda 2 för 612 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Beyond Price

    Mary Kay Plantes, Robert D Finfrock

    Commoditisation is the gravitational force pulling competing products and services down to the same level, until price determines which company wins and loses customers. "Beyond Price" will teach readers how to innovate their business mo...

Bloggat om Utan konkurrens : så gör du din verksamhe...