Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kritiskt socialt arbete
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2012-05-03
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
361.3,Ohf
ISBN
9789147096886
Kritiskt socialt arbete (häftad)

Kritiskt socialt arbete

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-05-03
252
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Är det möjligt att sammanföra det sociala arbetet och alla dess teorier till en helhet, till ett möjligt arbetssätt och ett analysredskap? Och kan detta ske samtidigt som ett kritiskt perspektiv på det egna arbetet och den egna verksamheten upprätthålls?
Socialt arbete är ett mångfacetterat ämne som innefattar ett flertal yrken, arbetsplatser och klientgrupper. Dessutom genomgår det sociala arbetet kontinuerligt en rad förändringar, såsom nya klientgrupper och nya krav. Ofta innebär denna mångfald att socialarbetaren behöver lotsa sig fram genom en rad olika teorier och metoder.

Läs mer
I den här boken diskuteras hur ett kritiskt socialt arbete kan utvecklas och integreras i det sociala arbetets praktik. Med avstamp i ett teoretiskt metaperspektiv formulerar författarna ett förslag där socialarbetaren själv kritiskt och reflexivt granskar det egna arbetet och de egna positionerna. En utgångspunkt är att socialarbetaren, genom det sociala arbetets organisering, är en del i ett maktspel. Denna produktion av makt kan ta sig uttryck i kategoriseringar av klienter, i det språk som används eller i de metoder och teorier som ligger till grund för bedömningar och beslut. Boken tar därför upp hur vi kan tänka kring kön, etnicitet, sexualitet, klient, individ och samhälle för att närma oss ett kritiskt, reflexivt socialt arbete.
Boken riktar sig till studenter på socionomprogrammet, men även till studerande på andra utbildningar med klient- eller patientkontakt, samt yrkesverksamma inom socialt arbete, sjukvård, kriminalvård och skola.

Om författarna
Bokens redaktör är Marcus Herz, verksam vid Malmö universitet. Övriga författare är: Thomas Johansson, Philip Lalander, Tina Mattsson och Hanna Wikström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kritiskt socialt arbete
  2. +
  3. Levande socialt arbete : vardagsliv, sörjbarhet och sociala orättvisor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Levande socialt arbete : vardagsliv, sörjbarhet... av Marcus Herz (häftad).

Köp båda 2 för 512 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kritiskt socialt arbete. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Den levererar
    Rick, 4 november 2014

    Givande, precis så lång som den ska vara, befriad från akademiskt struntprat, och relativt billig.

    Socionomstudenter får nog ut mest av den här, men jag kan tänka mig att den är användbar även för de som pluggar beteendevetenskap, psykologi, samhällsvetenskap och politik.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marcus Herz