Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Med kluven tunga
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2011-09-14
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
215 x 155 x 21 mm
Vikt
630 g
SAB
Ohdi
ISBN
9789147096909
Med kluven tunga : Europa, migrationen och integrationen (inbunden)

Med kluven tunga : Europa, migrationen och integrationen

Inbunden, Svenska, 2011-09-14
341
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Den här boken har en bred historisk ansats till Europas immigration och emigration, och dessas påverkan på den nationella identiteten. I centrum för analysen står fem olika stater och samhällen: Sverige, Danmark, Tyskland, Österrike och Israel, och en jämförelse mellan dessa samhällen som alla har genomgått djupa förändringar på senare tid. Den samtidshistoriska analysen fokuserar på begreppen migration, integration och nationalism som ingångar för att vidga förståelsen av Europa.

Läs mer
Boken är såväl intellektuellt utmanande som spännande läsning. Den är välskriven, lättillgänglig och präglas genomgående av ett stimulerande och reflekterande synsätt. Det är historia när den är som bäst. Boken är ett måste för studenter i historia, Europastudier, mänskliga rättigheter och Internationell Migration och Etniska Relationer (IMER). Men den är även värdefull för alla de som är nyfikna på och vill få perspektiv på migrationens och integrationens Europa. Författarna ger en sammansatt bild och en historisk inramning till hur vi ska förstå migrationen från och till Europa av idag, med åtföljande integrationsproblem.
När det gäller lösningen av de senare avslutas boken med konstaterandet att en lyckad europeisk integration måste grundas i de specifikt europeiska värden som bygger på det sekulära förnuftet i modernismens och upplysningens ideal. Men det måste genast sägas: Det är inte fråga om ovillkorlig integration dikterad av majoritetsbefolkningen, utan om en integration byggd på ömsesidighet i kompromissens tecken.

Om författarna
Hans-Åke Persson är professor i modern europeisk historia vid Roskilde universitet.
Håkan Arvidsson är pensionerad universitetslektor i historia från Roskilde universitet. Han har sedan 30 år skrivit artiklar om kultur, historia och samhällsfrågor i ett flertal tidningar och tidskrifter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med kluven tunga : Europa, migrationen och integrationen
  2. +
  3. Den rimliga integrationen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den rimliga integrationen av Ludvig Beckman (häftad).

Köp båda 2 för 567 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Med kluven tunga : Europa, migrationen oc...