Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skolan, demokratin och de unga medborgarna
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2012-08-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Em-c,371.009485
ISBN
9789147097319
Skolan, demokratin och de unga medborgarna (häftad)

Skolan, demokratin och de unga medborgarna

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-08-09
302
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det är en vanlig föreställning att skolan har en viktig funktion att fylla i en demokrati. Skolan ska fostra ansvarskännande människor och samhällsmedlemmar, och mer specifikt utrusta eleverna med de färdigheter och kunskaper som de behöver som medborgare i ett demokratiskt samhälle. Men vilka är egentligen skolans förutsättningar att utföra ett sådant demokratiskt och medborgarförberedande uppdrag i praktiken?

Läs mer
Utgångspunkten för denna bok är spänningen mellan det fostrande uppdrag som styrdokumenten beskriver och den faktiska socialisation som sker. Boken visar hur skolans verklighet präglas av olika institutionella förutsättningar, olika ekonomiska villkor, lärares och elevers agerande, läromedlen och klassammansättningarna. Utifrån de senaste årens forskning om skolans demokratiska uppdrag tecknas en bild av vad skolan förmår göra för att utrusta elever med medborgarkompetens. I syfte att fördjupa förståelsen av demokratiuppdraget inkluderas en diskussion om politisk socialisation, olika slags demokratimodeller samt olika former av politiskt deltagande. Det finns också ett kapitel med praktiska övningar.
Boken riktar sig till studenter på lärarutbildningarnas utbildningsvetenskapliga kurser som vill ha fördjupade kunskaper om skolans demokratiuppdrag i teori och praktik, men också till studenter i statsvetenskap, pedagogik och sociologi med intresse för politisk socialisation genom skolan.

Om författarna
Joakim Ekman är professor i statsvetenskap vid CBEES, Södertörns högskola.
Lina Pilo är lärare i svenska och samhällskunskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolan, demokratin och de unga medborgarna
  2. +
  3. Lärande, skola, bildning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärande, skola, bildning av Caroline Liberg, Ulf P Lundgren, Roger Säljö (häftad).

Köp båda 2 för 826 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skolan, demokratin och de unga medborgarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Skit bra! Tycker jag om er book.

    Men nästa gång skulle jag bli jätteintreserat av böcker som handlar om Utbildningar samt hur man kan utveckla sig. Det finns många böcker som handlar om detta. Men inte tydligt så ta era chance och visa världen vad ni är samt bli en av dem största författare som är kända.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Skolan, demokratin och de unga medborgarna