Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Statistik för beteendevetare
Antal sidor
552
Utgivningsdatum
2012-09-06
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
1000 g
SAB
519.5,Thi
ISBN
9789147097371
Statistik för beteendevetare : faktabok (häftad)

Statistik för beteendevetare : faktabok

(19 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad Svenska, 2012-09-06
496
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Statistik för beteendevetare är en heltäckande grundbok i statistik. Författarna går steg för steg igenom hur du planerar, genomför och redovisar en statistisk undersökning. Ända sedan den första upplagan har boken rönt stor uppskattning bland studenter för att den på ett lättillgängligt och pedagogiskt sätt väver samman teori och praktik, med exempel och övningar som underlättar inlärningen. Boken innehåller också mer avancerade fördjupningsavsnitt.

Läs mer
I denna fjärde upplaga har ett antal förändringar gjorts för att möta de senaste årens diskussion kring hur statistik används inom speciellt samhällsvetenskaplig forskning. Vissa förenklingar har gjorts, större fokus har lagts på betydelsen av god mätning och användandet av konfidensintervall och mått på effektstyrka, och två helt nya kapitel har lagts till. Det första om den så kallade replikeringskrisen och det andra om Bayesiansk statistik.

Om författarna
Elisabet Borg och Joakim Westerlund är universitetslektorer vid Stockholms universitet, Psykologiska institutionen. Elisabet Borg fick 2011 den pedagogiska utmärkelsen Årets lärare vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Statistik för beteendevetare : faktabok
 2. +
 3. Statistik för beteendevetare : övningsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Statistik för beteendevetare : övningsbok av Elisabet Borg, Joakim Westerlund (häftad).

Köp båda 2 för 805 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Statistik för beteendevetare : faktabok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket pedagogisk bok
  MBK, 1 september 2017

  Till skillnad från en del andra som har recenserat denna bok finner jag den vara ovanligt pedagogisk och lättläst inom ett ämnet som inte alltid är helt intuitivt.
  Språket är enkelt och lättläst, med lagom långa beskrivningar.
  De förklarar mestadels varför formler ser ut som de gör och exemplifierar i princip varje ny formel.
  En del kanske är lite överkurs men de har markerat dessa stycken som fördjupning.
  Saknar dock ett kapitel om Bayesian statistik.

 2. Kunde vart bättre

  Lite rörig, och det hade kunnat vara med bättre förklaringar och exempel på vissa ställen så det blev lite lättare att förstå.

 3. krånglig
  Saga Sofia Anoschkin, 17 februari 2015

  Bra information men för krånglig för en vanlig dödlig att förstå tyvärr. Önskar att de inte skulle gå in så specifikt på allt.

 4. Kursbok med det mesta
  Natalie , 10 februari 2014

  Bra bok om man läser vetenskaplig metod eller ska skriva examensarbete och hantera statistik. Bra sammanfattningar och smidig ordlista i slutet av boken som tar upp de vanligaste begreppen.

 5. Bra och relevant information. Bra när man arbetar med...
  Anna Månsson, 20 november 2013

  Bra och relevant information. Bra när man arbetar med program som exempelvis SPSS. Den är väl värd pengarna. Du behöver inte läsa beteendevetenskap för att få nytta av denna boken.

 6. Relativt bra beskrivning av statestik jag tycker om...
  Desiree Franker, 1 juni 2013

  Relativt bra beskrivning av statestik jag tycker om den boken är överskådlig o man får bra förklaringar. Statestik upplevs som tråkigt o det hjälper inte att tala om tomtenissarnas julbryggd men denna boken förklarar på ett ngt så när begripligt språk statestikens mysterier

 7. Det finns bättre statistikböcker. Trist skriven och...
  Sebastian Lindqvist (Stockholm), 16 april 2013

  Det finns bättre statistikböcker. Trist skriven och onödigt krånglig. Klassiskt akademiskt språk som blir svårt för oss som inte har den bakgrunden och ändå vill studera.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Statistik för beteendevetare : övningsbok

  Elisabet Borg, Joakim Westerlund

  Övningsbok till Statistik för beteendevetare är ett komplement till faktaboken med samma namn. Boken inleds med en kort repetition av grundläggande matematik och på omslagets insida finns ett flödesschema till hjälp för att avgöra vilken statistis...