Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Konstitutionell rätt
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2012-01-31
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
209 x 148 x 8 mm
Vikt
196 g
SAB
Ocb
ISBN
9789147097395
Konstitutionell rätt (häftad)

Konstitutionell rätt

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-01-31

Slutsåld

Den konstitutionella rätten berör områden som vårt statsskick och de offentliga aktörerna; i huvudsak riksdagen, regeringen, förvaltningsmyndigheterna, kommunerna och domstolarna. Bokens innehåll är något snävare än statsrätt i allmänhet och berör i huvudsak reglerna i regeringsformen (RF).

Läs mer
Konstitutionell rätt in nuce tar upp frågor om funktionsfördelningen mellan de olika aktörerna, regler om val, normgivningsmakten, finansmakten och den konstitutionella kontrollen av olika offentliga aktörer samt dessutom reglerna om mänskliga fri- och rättigheter.
Bokens innehåll presenteras på ett överskådligt och lättillgängligt sätt. Läsaren orienteras genom RF:s regelsystem med textinnehåll och exempel varvat med illustrationer i form av figurer, flödesscheman och sammanfattande rutor. Vi kan på ett förenklat sätt bl.a. följa tillkomsten av en lag, från ax till limpa. Konstitutionell rätt kan användas som lärobok inom juristutbildningen, men också inom andra utbildningar/kurser som behandlar konstitutionell rätt.

Om författarna
Stefan Zetterström är universitetsadjunkt vid Uppsala universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stefan Zetterström