Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Internationella relationer
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2013-04-30
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
480 g
SAB
172.4,Dgob
ISBN
9789147097470
Internationella relationer : könskritiska perspektiv (häftad)

Internationella relationer : könskritiska perspektiv

(2 röster)
Häftad Svenska, 2013-04-30
413
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Internationella relationer är en introduktion till genusanalytiska frågeställningar och tolkningar av den internationella ordningen. Boken belyser vikten av könskritiska perspektiv på internationella relationer och ger exempel på skilda sätt att förstå och förklara den internationella ordningens betydelser för människors liv i olika delar av världen.

Läs mer
Här ställs frågor om hur globalisering och konflikter samspelar med föreställningar om manligt och kvinnligt. Författarna analyserar och diskuterar könskodade maktstrukturer och ojämlik resursfördelning - både lokalt och globalt. Med utgångspunkt i IR-fältets klassiska temaindelningar lyfter artiklarna fram nya perspektiv och problem, vilket vidgar och fördjupar förståelsen av fältet, såväl vetenskapligt som politiskt. Internationella relationer - könskritiska perspektiv vänder sig till studenter i internationella relationer och angränsande ämnen, men också till andra som är intresserade av könskritiska tolkningar av hur den internationella ordningen fungerar.

Om författarna
Redaktörer är Paulina de los Reyes, professor i ekonomisk historia, Maud Eduards, professor emeritus i statsvetenskap och Fia Sundevall, fil.dr i ekonomisk historia; samtliga verksamma vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Internationella relationer : könskritiska perspektiv
  2. +
  3. Könspolitiska nyckeltexter : från Det går an till #metoo

De som köpt den här boken har ofta också köpt Könspolitiska nyckeltexter : från Det går an ti... av Klara Arnberg, Fia Sundevall, David Tjeder (häftad).

Köp båda 2 för 812 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna