Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kreativ metod
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2012-04-20
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Sven-Erik Torhell
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
O:b,300.72
ISBN
9789147097555
Kreativ metod : skapa och lösa mysterier (häftad)

Kreativ metod : skapa och lösa mysterier

Häftad Svenska, 2012-04-20
356
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
God samhällsvetenskap innehåller två element - skapande av mysterier och lösning av dessa mysterier. Låter det mystiskt? I den här boken förklaras hur man kan bygga upp samhällsvetenskaplig forskning på ett sätt som liknar en god detektivhistoria.

Läs mer
Författarna vill framhäva den kreativa och fantasifulla konstruktionen av empiriskt material. De menar att insamlad data sällan entydigt pekar i en viss riktning, som en vägskylt gör, utan ger möjlighet till en rad tolkningar och forskningsresultat. I boken presenteras en ram och en begreppsapparat för tänkandet när det gäller teoriutveckling baserad på empiriska studier. I stället för att söka efter överensstämmelse mellan data och teori, undersöker författarna om sammanbrott och mysterier i bearbetningen av det empiriska materialet kan stimulera till en omprövning av etablerad teori och inspirera till nya tankegångar.

"Intressant forskning innebär alltså en nyvinkel, ett nytt samband, som bryter med etablerade kunskaper och idéer /.../ Det är något annat och mer än en finjustering eller utvidgning av tidigare teori. Det är i grund och botten ett försök att ompröva konventionell visdom och ifrågasätta dominerande teorier."

Om författarna
Mats Alvesson är organisations-, lednings- och arbetslivsforskare samt professor i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Han har bland annat forskat om organisationskultur, kön i arbetslivet, ledarskap och identitetsfrågor samt skrivit mycket om kvalitativ metod. Hans senaste böcker inkluderar Ledarskap (med Stefan Sveningsson) och Intervjuer - genomförande, tolkning och reflexivitet.
Dan Kärreman är professor i Management and Organization Studies vid Copenhagen Business School och är anknuten till Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Han forskar om kultur, identitet, organisationsstyrning, ledarskap och kritiska perspektiv på organisation. Metodfrågor lämnar sällan hans tankar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kreativ metod : skapa och lösa mysterier
  2. +
  3. Radikala fantasin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Radikala fantasin av Nancy Fraser (häftad).

Köp båda 2 för 555 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna