Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Världen
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2012-06-14
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Sten Andersson, Gunnar Sandin
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
420 g
SAB
301.09051,Ob
ISBN
9789147097586
Världen : en inledning (häftad)

Världen : en inledning

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-06-14
357
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur ser 2000-talets värld ut, nu när det inte längre är självklart att mittpunkten ligger i Nordatlanten, mellan Västeuropa och USA? Hur byggdes våra dagars samhällen och kulturer upp, och hur formades banden mellan dem? Vad är det som driver dagens samhällen?
Kort sagt: Hur är läget i världen i dag när vi går in i 2000-talets andra decennium?

Läs mer
Detta är den första boken som tar upp vår planets mänskliga samhällen som en helhet. Det är en inledning till världen, sedan västvärldens hegemoni utmanats och globaliseringens stjärnstoft har lagt sig.
Boken blottlägger världens sociokulturella geologi, dess stora civilisationer, dess historiska globaliseringsvågor, dess familjköngenus-system och dess vägar mot modernitet. Författaren spårar de olika livsbanor som män och kvinnor på alla kontinenter har följt, från födsel och barndom till ålderdom, begravning och vidare mot deras föreställningar om livet efter detta. Boken riktar sig till alla som, även med viss erfarenhet, har behållit nybörjarens nyfikenhet på världen till alla som inte redan anser sig veta allt om världen utan har en önskan om att lära mer.
Sagt om boken
"Det finns böcker som ger svindel. Läsaren hissas upp i ett torn varifrån perspektiven förlängs och fördjupas. Ens egen tid och plats krymper och man får syn på utvecklingskurvor så långa att man under sitt liv inte märker av deras verkningar. Oftast är det starka diktsamlingar och romaner som inger den känslan, men ibland också en essä och undantagsvis även ett vetenskapligt arbete. Ett exempel är Göran Therborns nya bok."
Stefan Jonsson, Dagens Nyheter

Om författarna
Göran Therborn är professor emeritus i sociologi vid University of Cambridge. Han är också affilierad professor vid Linnéuniversitetet i Växjö/Kalmar.
Översättning: Sten Andersson och Gunnar Sandin
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Världen : en inledning
  2. +
  3. Kapitalet, överheten och alla vi andra : klassamhället i Sverige - det rådande och det kommande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapitalet, överheten och alla vi andra : klassa... av Göran Therborn (häftad).

Köp båda 2 för 540 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Världen : en inledning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Faktaspäckad men bitvis trögläst
    Alex, 12 mars 2019

    Sökte en bok som lite svepande beskriver världen och hur våra olika civilisationer formats och ser ut idag. Bitvis är boken väldigt bra och imponerande. Bitvis är språket onödigt svårbegripligt vilket drar ner betyget. Den hade kunnat nå en bredare publik om en del begrepp förklarats bättre. Lustigt är att vissa kapitel är svårlästa, andra kapitel lätta, vilket ger ett lite ojämnt intryck. Therborn har alltså förmågan att skriva begripligt men växlar stil. Man ska nog vara lite specialintress... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Världen : en inledning