Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mindfulness i socialt arbete
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2014-05-19
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 10 mm
Vikt
156 g
SAB
Ohf
ISBN
9789147097616
Mindfulness i socialt arbete : en introduktion (häftad)

Mindfulness i socialt arbete : en introduktion

Häftad,  Svenska, 2014-05-19
318
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mindfulness i socialt arbete : en introduktion Kan levereras innan julafton
Mindfulness i socialt arbete är den första introduktionen av mindfulness på svenska som vänder sig till socionomstudenter och yrkesverksamma socionomer. Boken lämpar sig också för alla som arbetar professionellt med människors psykiska och fysiska välbefinnande,till exempel psykologer, läkare och sjuksköterskor.

Läsaren får ta del av en kort presentation av mindfulnessbegreppet och hur det kan integreras och praktiseras i socialt arbete. I boken beskrivs och exemplifieras hur ett professionellt hjälparbete kan stärkas med hjälp av mindfulness. Här redogörs för hur behandlingssamtal, självomsorg, lärande, stresshantering och återfallsprevention kan förstås och berikas med hjälp av mindfulness.

Sagt om boken
"På ett kärnfullt och pedagogiskt sätt framställer författare ämnet utifrån olika teoretiska angreppssätt. Vidare ges läsaren sju praktiska övningar i mindfulness. Alla som arbetar professionellt med människors psykiska och fysiska välbefinnande kommer att ha nytta av boken." Maria Fridstjerna, lektör, BTJ-häfte 14117117.

Om författarna
Mats Hilte är docent i socialt arbete och har en master i gestaltpsykoterapi. Han arbetar som lektor i socialt arbete vid Socialhögskolan i Lund. Mänsklig förändring och människobehandlande organisationer tillhör hans huvudsakliga forskningsområde. Han är också utbildad mindfulnessinstruktör och håller kurser i mindfulness.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mindfulness i socialt arbete : en introduktion
  2. +
  3. Från interaktion till relation : om anknytningsteori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från interaktion till relation : om anknytnings... av Susan Hart, Rikke Schwartz (häftad).

Köp båda 2 för 666 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Hilte