Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Unga föräldrar
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2012-07-17
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Ohafa-c
ISBN
9789147097814
Unga föräldrar : identitet, möjligheter och utmaningar (häftad)

Unga föräldrar : identitet, möjligheter och utmaningar

Häftad Svenska, 2012-07-17

Slutsåld

Har föräldraskap med ålder att göra? Eller finns det andra faktorer som är viktigare för hur föräldraskapet utövas och upplevs? I den här boken intervjuas mammor, pappor och deras i dag vuxna barn om sina erfarenheter av att vara ung förälder eller att ha unga föräldrar.

Läs mer
Hur har det unga föräldraskapet påverkat mödrars och fäders identitetsutveckling? Vilka strategier har föräldrarna använt för att hantera utmaningen att få barn tidigt i livet, och hur har omgivningen agerat? Hur har barnen upplevt det att ha unga föräldrar?
Genomgående visar både barnens och föräldrarnas berättelser att frågan om ålder ofta är av underordnad betydelse. I stället är det föreställningar om och förväntningar på kön som är avgörande för hur tonårsföräldraskap "görs".Boken lämpar sig för utbildningar inom sociologi, psykologi, socialmedicin, kulturvetenskap, barn- och ungdomsvetenskap och genusvetenskap. Den är också intressant för praktiker inom mödra- och barnhälsovård, på förlossningskliniker, inom socialt arbete och för kuratorer och psykologer.

Om författarna
Nina Tryggvason har en master i socialt arbete och arbetar som adjunkt vid Högskolan Väst.
Emma Sorbring är doktor i psykologi och arbetar som lektor vid Högskolan Väst.
Gösta Samuelson är docent i pediatrik/barn- och ungdomsmedicin. Han är professor i klinisk näringsfysiologi vid Uppsala universitet samt professor emeritus vid Högskolan Väst.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna