Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
BeGreppbart
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2013-01-18
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 135 x 3 mm
Vikt
160 g
SAB
Vnd
ISBN
9789147097852
Sexualitet (häftad)

Sexualitet

Häftad Svenska, 2013-01-18
213
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sexualitet är ett laddat och mångfacetterat begrepp, som de flesta har egna upplevelser att knyta an till. Men det är också ett föränderligt fenomen, utifrån ett historiskt, kulturellt och samhälleligt perspektiv. I den här boken redogörs för en socialkonstruktivistisk syn på sexualitet, och dessutom granskas och diskuteras olika sätt att förstå och analysera begreppet.

Läs mer
"Sexualitet är som begrepp märkligt svårfångat - det kan betyda allt och ingenting! Författaren tar med läsaren på en spännande och lärorik vandring där sexualitet som ord och mänsklig företeelse får liv och innehåll. Med imponerande ämneskunskap och suverän pedagogisk förmåga hjälper författaren oss att se sexualiteten utifrån historiska, kulturella, sociala, religiösa, politiska, medicinska, psykologiska och etiska perspektiv. Boken bör bli obligatorisk läsning för alla som säger sig vilja förstå människan bättre."
Lars-Gösta Dahlöf, docent i psykologisk sexologi vid Göteborgs universitet
BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.

Om författarna
Lotta Löfgren-Mårtenson är verksam som docent i hälsa och samhälle, inriktning sexologi, vid Fakulteten för hälsa och samhälle, Malmö högskola. Hon är författare till ett flertal böcker rörande sexualitet och intellektuell funktionsnedsättning, unga och pornografi och sexualkunskap, samt medredaktör i den tvärvetenskapliga läroboken Sexologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sexualitet
  2. +
  3. BeGreppbart - Etnicitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt BeGreppbart - Etnicitet av Hanna Wikström (häftad).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sexualitet