Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Etiken i butiken
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2014-02-11
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
385 g
SAB
Dgqi,174.4
ISBN
9789147097920
Etiken i butiken (häftad)

Etiken i butiken

Häftad Svenska, 2014-02-11
289
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I den här boken tas ett originellt grepp på något vi alla känner till: livet som konsument. Författaren använder sig av tre av etikens grundläggande frågor - sanning, frihet och livsmening - för att analysera det moderna sättet att utforma butiken och de relationer som uppstår i olika butiksmiljöer. "Etiken i butiken" ger ett värdefullt bidrag till organisationsetiken och kan med fördel läsas på detaljhandelsutbildningar och av alla som är verksamma inom detaljhandeln och vill få en djupare förståelse för relationen mellan säljare och köpare.

Läs mer
I butiken köper en kund kyckling till middag. En enkel transaktion på en enkel marknad. Men saken är långt ifrån okomplicerad - om man betraktar butiken som ett moraliskt rum. Varför blev det just kyckling, just i dag? Vet vi som kunder verkligen vad vi vill ha - och är det vi önskar bra för oss? Kan varumärken uttrycka sanningen om vilka vi är? Bör, kan och får handeln påverka våra önskningar? Och vad ska handeln göra om vi efterfrågar onyttiga eller farliga saker?
I "Etiken i butiken" visar författaren hur alla butiker och andra marknadsplatser vilar på värderingsmässiga kompromisser. Såväl frihet som trygghet, moralisk stolthet och pragmatisk hänsyn är viktiga värden, men alla kan inte uppnås på en och samma gång. Balansen dem emellan förändras dessutom ständigt.

Om författarna
Tomas Brytting är professor i organisationsetik och forskningsledare vid Institutet för organisations- och arbetslivsetik, Ersta Sköndal högskola. Han har arbetat med företagsetiska frågor sedan 1989, som forskare och lärare, konsult, föredragshållare och skribent. Brytting kommenterar företagsetiska händelser i media och medverkar regelbundet i radioprogrammet "Tankar för dagen". Av hans tidigare publikationer kan nämnas "Företagsetik" (Liber, 1998/2005) och "The Anatomy of Fraud and Corruption - Organizational Causes and Remedies" (Gower Publishing, 2011 - tillsammans med Richard Minogue och Veronica Morino).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etiken i butiken
  2. +
  3. Chefsarbetets etik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Chefsarbetets etik av Tomas Brytting (häftad).

Köp båda 2 för 605 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Etiken i butiken