Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Att fostra familjen
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2012-05-18
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Bäck-Wiklund, Margareta (red.)
Dimensioner
220 x 150 x 10 mm
Vikt
257 g
SAB
649.1
ISBN
9789147097944
Att fostra familjen : en grundbok om styrning, föräldraskap och socialtjänst (häftad)

Att fostra familjen : en grundbok om styrning, föräldraskap och socialtjänst

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-05-18
303
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad är ett gott föräldraskap, och hur känns det att bli diskvalificerad som förälder? Hur påverkas man av att växa upp i en "godkänd" familj, respektive att tvingas söka efter vuxna förebilder? Vad händer när familjebanden sträcker sig utanför landets gränser? Den här boken visar hur makt och styrning utövas och verkar i för socialarbetare välkända situationer.

Läs mer
Vår samtid präglas av en mångfald ideal och värderingar kring familjen, några med traditionens signum, andra nya och utmanande. Inte heller välfärdsstatens grundläggande värderingar - som trygghet, jämlikhet, frihet och självbestämmande - är längre entydiga och självklara. Praktiskt socialt arbete innebär oundvikligen att ställas inför olika dilemman och motsatta intressen, men beslut måste fattas och insatser övervägas. Tanken i boken är inte att ge några definitiva svar eller att söka sanningen, utan att belysa hur normer sam- eller motverkar i vardagliga situationer. Socialarbetare behöver utveckla en reflexiv kompetens och fundera över frågan: Hur fostrar samhället familjen i dag?

Om författarna
Redaktörer är Helena Johansson, fil. dr, och Margareta Bäck-Wiklund, professor em. i socialt arbete med inriktning på familjepolitik, båda vid Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet. Övriga författare: Mona Franséhn, Ingrid Höjer, Ing-Marie Johansson, Charlotte Melander, Monica Nordenfors, Karin Röbäck och Therése Wissö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att fostra familjen : en grundbok om styrning, föräldraskap och socialtjänst
  2. +
  3. Farliga prinsessor och ljuva monster : om normutmanande föräldraskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Farliga prinsessor och ljuva monster : om normu... av Lina Bodestad (häftad).

Köp båda 2 för 502 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Johansson