Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Etik och gott omdöme
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2012-02-06
Upplaga
7
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 5 mm
Vikt
260 g
SAB
174.09485,Dgqa,Qaeb-c:oe
ISBN
9789147098019

Etik och gott omdöme : inom bank och värdepappersbolag

Häftad, Svenska, 2012-02-06

Slutsåld

Det aktuella intresset för frågor av etisk natur inom bland annat banker och värdepappersinstitut avspeglar en ökande allmän uppmärksamhet på moralen i affärssammanhang. Den här boken tar upp de särskilda avvägningar som anställda inom bank och andra värdepappersinstitut måste göra - inte bara för att följa lagar och bestämmelser utan även för att bevara förtroendet för bankerna och det finansiella systemet.

Läs mer
Etik och gott omdöme är en av fyra böcker i en serie framtagen av Liber utifrån SwedSec:s kunskapskrav för licensiering av finansiella rådgivare. Boken är anpassad till delområde 4 i kunskapskraven, "Etik och sundhetsregler", och behandlar, förutom grundläggande etik- och integritetsfrågor, bland annat normbildning, sekretess och god sed samt reglerna om penningtvätt och marknadsmissbruk.
De övriga böckerna i Libers serie är: Sparande, kapitalförvaltning och finansiella instrument (delområde 1-2); Finansiell ekonomi (delområde 3); samt Regelverk på värdepappersmarknaden (delområde 5).
De fyra böckerna riktar sig främst till utbildningar av finansiella rådgivare inom till exempel banker och värdepappersbolag samt till anställda som utför affärer med finansiella instrument.

Om författarna
Gerhard Winroth har innehaft olika chefsfunktioner inom affärsområden och divisioner i Skandinaviska Enskilda Banken AB samt varit vVD i Östgöta Enksilda Banken AB. Han har även varit styrelseordförande i SwedSec AB.
Johan Lycke är Compliance Officer på Swedbank LC&I och ledamot i SwedSec:s prövningsnämnd. Han har tidigare arbetat inom compliance och juridik på SEB och Öhman. Johan var sekreterare i värdepappersmarknadsutredningen som resulterade i lagen om värdepappersmarknaden och i marknadsmissbruksutredningen som resulterade i lagen om straff för marknadsmissbruk vid handel med finansiella instrument.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Etik och gott omdöme : inom bank och värd...