Moderna kommuner (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Moderna kommuner
Antal sidor
161
Utgivningsdatum
2013-08-16
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
299 g
SAB
Odce,352.1409485
ISBN
9789147098101
Moderna kommuner (häftad)

Moderna kommuner

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-08-16
321
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Förnyelse och förändring är honnörsord i landets kommuner och har så varit under de senaste decennierna. Den nationella politiken förändras, medborgarna förändras, nya idéer om statlig och politisk styrning formuleras. Det är också på grund av dessa ständiga förändringar som denna fjärde och omarbetade upplaga av Moderna kommuner nu föreligger.

Läs mer
Bokens ambition är att beskriva hur kommuner och landsting/ regioner är inplacerade i det svenska statsskicket, hur kommunerna formellt styrs, vilka verksamheter som förekommer och hur idéer och praktik formar den kommunala politiken, men också att tillhandahålla begrepp och teoretiska perspektiv som kan användas för att förstå kommunernas verksamhet, utveckling och utmaningar.

Om författarna
Stig Montin är professor i offentlig förvaltning vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet. Hans forskning omfattar bland annat effekter av granskning av offentligt finansierad serviceproduktion på kommunal nivå samt formande och genomförande av hållbarhetspolitik i kommuner och regioner.
Mikael Granberg är docent och universitetslektor i statsvetenskap vid Karlstads universitet och forskar om hanteringen av klimatförändringar på regional och lokal nivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Moderna kommuner
  2. +
  3. Den svenska politiken - Strukturer, processer och resultat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den svenska politiken - Strukturer, processer o... av Henry Bäck, Gissur Ó Erlingsson, Torbjörn Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 738 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Moderna kommuner. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Informativ, men sövande
    Carina Karlsson, 13 april 2017

    Denna bok var väldigt, väldigt sövande för mig. Den var nog informativ - ifall jag inte var på väg att somna så fort jag försöker läsa den!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Moderna kommuner