Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
I huvudet på Michael Porter
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2012-10-31
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 11 mm
Vikt
276 g
SAB
Qba
ISBN
9789147098170
I huvudet på Michael Porter : guide till Porters centrala tankar om strategi för konkurrenskraft (häftad)

I huvudet på Michael Porter : guide till Porters centrala tankar om strategi för konkurrenskraft

Häftad Svenska, 2012-10-31
353
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Michael Porter, professor vid Harvard Business School, är kanske världens främste auktoritet inom modernt tänkande om strategi och konkurrenskraft. Han har en unik position - bland akademiker är han den mest citerade forskaren inom både nationalekonomin och företagsekonomin, och hans idéer tillämpas sedan flera decennier tillbaka av chefer och ledare över hela världen.

Läs mer
För alla som sysslar med strategiskt arbete utgör Porters ramverk den grund som man måste behärska. Men att ta sig an hans arbete är inte lätt, och var ska man börja? Den här boken, skriven med Porters fulla samarbete, är en koncis och lättillgänglig sammanfattning av och guide till Porters centrala tankar om strategi för konkurrenskraft.
Joan Magretta använder sin breda erfarenhet till att aktualisera och överföra Porters insikter till praktiska sammanhang. "I huvudet på Michael Porter" vänder sig i första hand till ledare och chefer, och till deras rådgivare. Det är inte i första hand en bok om hur man ska göra utan snarare om hur man kan tänka, en bok som hjälper läsaren att känna igen en bra (eller dålig) strategi och att se skillnad på en hållbar strategi och den senaste managementflugan.

Om författarna
Joan Magretta, M.B.A., är verksam på Institutet för strategi och konkurrenskraft vid Harvard Business School. Hon har arbetat med Michael Porter under två decennier, inte minst i egenskap av redaktör för Harvard Business Review. Hon var tidigare managementkonsult på Bain & Co och har även skrivit boken "What Management Is".
Under hela sin karriär har Magretta alltid tyckt att Porters arbete varit till stor hjälp när man vill skapa sig en bild av en situation. Varför är detta företag, på denna marknad, framgångsrikt eller misslyckat? Varför har denna organisation fastnat i ett förnöjsamt tillstånd med undermåliga prestationer? De skulle kunna prestera bättre; de borde prestera bättre. Vad är problemet?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I huvudet på Michael Porter : guide till Porters centrala tankar om strategi för konkurrenskraft
  2. +
  3. Blue ocean strategy : skapa nya marknader utan konkurrens

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blue ocean strategy : skapa nya marknader utan ... av Kim W Chan, Renée Mauborgne (inbunden).

Köp båda 2 för 702 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joan Magretta