Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Relationell socialpsykologi
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2013-08-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Isenberg, Bo (red.)
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
513 g
SAB
Oaa
ISBN
9789147098316

Relationell socialpsykologi : klassiska och samtida teorier

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2013-08-06
399
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sociala relationer är avgörande i all social och personlig utveckling. Vi befinner oss ständigt mitt i dem - när vi möts ansikte mot ansikte, när vi kommunicerar mobilt och när vi i vår ensamhet begrundar våra liv. Arbete, kärlek, familj, vänskap, ovänskap, konkurrens, avund, försoning - allt är uttryck för sociala relationer.

Läs mer
I denna bok presenteras teorier som betraktar sociala relationer som samhällets viktigaste element. Vi kallar detta perspektiv för relationell socialpsykologi. På samma sätt som socialpsykologin återfinns mellan sociologin och psykologin, kan den relationella socialpsykologin sägas befinna sig mellan den sociologiska och den psykologiska socialpsykologin. Det relationella perspektivet sätter människors samspel med varandra i förgrunden medan samhälleliga och psykologiska villkor utgör bakgrund. Bokens teorier är redskap för att analysera möten, situationer och interaktioner samt de sociala, emotionella och psykiska konsekvenser dessa kan få.
I boken presenteras klassiska och samtida företrädare för socialpsykologin: George Herbert Mead, Erich Fromm, Simone de Beauvoir, Erving Goffman, Thomas J. Scheff, Randall Collins, Arlie Russell Hochschild, Jack Katz, Johan Asplund och Georg Simmel.
Relationell socialpsykologi vänder sig till studenter på utbildningar på olika nivåer inom samhälls- och beteendevetenskap. Boken är relevant för såväl teoretiska som praktiska utbildningar. Den vänder sig också till yrkesutövare som arbetar med sociala relationer, till exempel inom social omsorg, vård och terapi.

Om författarna
Henrik Stenberg och Bo Isenberg är sociologer vid Högskolan i Halmstad respektive Lunds universitet. Bokens övriga författare är verksamma inom samhälls- och beteendevetenskap vid olika svenska lärosäten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Relationell socialpsykologi : klassiska och samtida teorier
  2. +
  3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna