Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Optimal förhandling
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2013-01-23
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
220 x 150 x 12 mm
Vikt
300 g
SAB
Bi,658.456
ISBN
9789147098453
Optimal förhandling : affärsförhandlarens guide till långsiktig lönsamhet : filosofi, strategi, teknik och taktik (häftad)

Optimal förhandling : affärsförhandlarens guide till långsiktig lönsamhet : filosofi, strategi, teknik och taktik

Häftad Svenska, 2013-01-23

Slutsåld

Att förhandla är något vi alla gör varje dag, medvetet eller omedvetet - men med varierande resultat. Vi tenderar nämligen att underskatta förhandlingars komplexitet och betydelsen av förberedelse. De flesta av oss har därför mycket att vinna på att tänka över hur vi förhandlar!
Optimal förhandling fungerar som en komplett guide för dig som vill utvecklas som förhandlare. Med hjälp av konkreta råd, tips, verktyg och exempel vägleder författaren dig i att se över hela din förhandlingskompetens, från filosofi, strategi, teknik och taktik till psykologi och kommunikation.

Läs mer
Optimal förhandling vänder sig till dig som på något sätt gör affärer och/eller använder dig av förhandlingar i ditt arbete. Boken har som utgångspunkt att en förhandling bör ses som en värdeskapande process, inte en kamp mellan två motståndare. Partnerskap är en förhandlingsfilosofi med värdeskapande som ledstjärna. Genom att fokusera på partnerskap och samarbeta med din motpart kan du förädla affärsprocessen och skapa förutsättningar för långsiktiga och lönsamma affärer.
Bokens upplägg
KAPITEL 1 handlar om partnerskap och ger en vägledning för dig som vill bli en partnerskapsförhandlare och se förhandlingen som en värdeskapande process.
KAPITEL 2 går systematiskt igenom de grundläggande förhandlingsstrategierna, vad som kännetecknar dem och hur du kan bemöta dem.
KAPITEL 3 tar upp förhandlingsteknik, dvs. praktiska verktyg i form av checklistor, enklare modeller och frågetekniker, och förhandlingens faser.
KAPITEL 4 behandlar förhandlingstaktik, dvs. metoder som vi använder oss av för att genomföra en strategi.
KAPITEL 5 handlar om förhandlingskommunikation och visar hur du kan bli mer uppmärksam på de olika dimensionerna av kommunikationen under en förhandling.
KAPITEL 6 gäller förhandlingspsykologi och ger förklaringar till varför vi förhandlar som vi gör.
KAPITEL 7 är en sammanfattning med nio avslutande råd, författarens viktigaste rekommendationer.
Boken avslutas med ett frågeformulär som hjälper dig att analysera din förhandlingsstil, en lista över de vanligaste misstagen i förhandlingar och en ordlista med specialuttryck som används i förhandlingssammanhang.

Om författarna
Robert Unt är vd för konsultföretaget Svenska Förhandlingsakademin AB, www.forhandling.com, som sedan 1974 har hjälpt över 30 000 svenska och utländska förhandlare att lyckas bättre med sina affärer. Merparten av dessa förhandlare har medverkat i filmade övningar och förhandlingsspel, och i boken presenteras ett unikt material som bygger på en systematisk analys av detta material.
Vissa delar av Förhandlingsakademins koncept finns samlade i de 12 böcker som getts ut av Roberts far, Iwar Unt, som grundade verksamheten. Böckerna har getts ut på en rad olika språk och hjälpt 100 000-tals förhandlare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »