Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Ledning av idrottsföreningar
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2012-06-27
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
303 g
SAB
Rb,796.06
ISBN
9789147098675
Ledning av idrottsföreningar : berättelser från gräsrotsnivå (häftad)

Ledning av idrottsföreningar : berättelser från gräsrotsnivå

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-06-27
347
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vad innebär det att leda en idrottsförening på gärdsgårdsnivå? Hur kan man hantera de ständigt ökande krav som ställs på verksamheten i form av kompetens och pengar? I en unik studie diskuteras dessa och många andra närliggande frågor.
I boken får vi följa hur författaren engagerar sig i idrottsföreningen Sandsbro AIK och under fem års tid deltar intensivt i ledning och utveckling av verksamheten. Det sker en kraftig utveckling, både ekonomiskt och verksamhetsmässigt - en utveckling som dock inte är problemfri.

Läs mer
På ett ingående och lättförståeligt sätt beskrivs vad olika aktörer gjorde och vad som hände. Berättelserna sätts sedan i relation till forskning om idrottsföreningar, i syfte att vaska fram lärdomar för dig som är aktiv i idrottsföreningar, för dig som jobbar med idrott på övergripande nivåer och för studenter, lärare och forskare inom organisation och ledning. Ja, boken är helt enkelt riktad till dig som är intresserad av idrottsföreningar!

Om författarna
Magnus Forslund är universitetslektor i företagsekonomi vid Linnéuniversitetet i Växjö och forskar och undervisar kring utveckling av ledare och organisationer, med förkärlek för just idrottsföreningar. Han är också anlitad som konsult och föreläsare. Förutom att ha spelat fotboll har han varit anställd i samt suttit i styrelser i idrottsföreningar på olika nivåer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ledning av idrottsföreningar : berättelser från gräsrotsnivå
 2. +
 3. Idrottsföreningar i gamla Ludvika kommun

De som köpt den här boken har ofta också köpt Idrottsföreningar i gamla Ludvika kommun av Bengt Östberg (inbunden).

Köp båda 2 för 606 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ledning av idrottsföreningar : berättelser från gräsrotsnivå. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En riktigt bra bok
  Karin, 13 februari 2014

  Magnus sätter tummen på de frågeställningar man möter som styrelseledamot i en idrottsförening. Levande och intressant beskrivet. Denna bok rekommenderas varmt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Magnus Forslund

 • Organisering och ledning

  Magnus Forslund

  Hur leder man en framgångsrik organisation? Går det ut på att skapa ordning och reda eller på att hantera oordning - eller kanske både och? Denna grundläggande lärobok i organisationsteori behandlar traditionella frågor om mål, strategi, struktur,...