Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Skriv, sälj & bli lönsam!
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2013-07-23
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
205 x 115 x 15 mm
Vikt
250 g
SAB
Bt
ISBN
9789147098996
Skriv, sälj & bli lönsam! : så lyckas du som frilansjournalist (häftad)

Skriv, sälj & bli lönsam! : så lyckas du som frilansjournalist

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2013-07-23
159 372 Du sparar 213 kr!
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur säljer jag in artikelidéer till en redaktör? Vad ska jag nischa in mig på? Vad säger jag i ett samtal till en redaktör? Hur blir jag en återkommande skribent hos en tidning? Hur förhandlar jag om mina artiklar om jag hatar att prata om pengar? Hur höjer jag mitt arvode? Och hur driver jag ett lönsamt företag kring mitt skrivande?

Läs mer
Det och mycket mer svarar journalisten och företagaren Camilla Björkman på i den här boken. I två år har hon drivit sin populära frilansblogg där hon hjälpt sina läsare att sälja in fler artiklar och öka sina intäkter. Här förklarar hon steg för steg hur du hittar din nisch, säljer in artikelidéer och driver ett företag kring ditt journalistiska skrivande. Ofta rör det sig inte om stora förändringar, utan om enkla knep och ett annat sätt att se på ditt jobb. Och minst lika viktigt: att hålla huvudet högt under tiden!
Glöm pekpinnar och deppsnack. Med streetsmarta råd, en smittande entusiasm och insidertips från redaktörer och andra frilansare får du i den här boken verktygen att snabbt få snurr på din frilansverksamhet.
Omdömen om boken
"Hade jag läst den här boken innan jag startade min mångåriga frilanskarriär hade jag haft det så mycket lättare (och tjänat mer)! Vore jag fortfarande chefredaktör skulle jag stoppat den i handen på alla frilansare jag samarbetar med, det hade gjort jobbet enklare, även om jag riskerat att spräcka frilansbudgeten." - Maria Gerlofson, frilansjournalist i 18 år och tidigare chefredaktör för tidningarna PS! och LevaPS!
"Om man har det trögt och virrigt som frilans och vill göra en nystart - då är den här boken helt nödvändig. Följer man åtminstone en fjärdedel av råden och tar dem på allvar så är det svårt att tänka sig att man misslyckats i detta vårt hårda värv." - Paul Frigyes, journalist och mediegranskare
"Ett uppslagsverk för alla frilansjournalister, både nya och etablerade. Läs, begrunda och tillämpa!" - Jens Augustinsson, chefredaktör på tidningen Båtnytt
"Jag har saknat en bok som den här! Konkreta tips och massor med inspiration för både nya frilansare och gamla reporterrävar. Till alla journalistutbildningar: Köp in Camilla Björkmans bok NU innan den tar slut!" - Karin Janson, frilansjournalist
"Det finns många andra skrivarhandböcker på marknaden, men det finns bara en som handlar om allt det där andra som krävs för att bli en framgångsrik frilansjournalist. Med glädje och entusiasm sprutar Camilla Björkman ur sig idéer för hur man ska lyckas som frilansjournalist." - Carola Lindström, frilansjournalist och författare

Om författarna
Camilla Björkman har jobbat som frilansjournalist sedan 2006 och skrivit för tidningar som Cosmopolitan, Aftonbladet, Driva Eget och Elle. Hon är idag chefredaktör för tidningen Driva Eget och delägare i tidningen Dentalmagazinet. På sin blogg driva-eget.se/frilansskolan bloggar hon om frilansande, ett ämne hon även har hållit kurser om för Journalistförbundets frilansmedlemmar och i egen regi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skriv, sälj & bli lönsam! : så lyckas du som frilansjournalist
 2. +
 3. Lönsam affär : framgångsfaktorer för butik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lönsam affär : framgångsfaktorer för butik av Torbjörn Elbe (häftad).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Skriv, sälj & bli lönsam! : så lyckas du som frilansjournalist. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra
  klas Wagner, 22 november 2017

  Jag tyckte att boken är användbar. Den tar upp det man som ny författare och för andra som har kommit igång, ger bra tips på vad som krävs för att börja tjäna pengar på sitt författarskap.

 2. En bok som ger inblick i frilansvärlden, speciellt...
  Erika Åberg, 10 december 2013

  En bok som ger inblick i frilansvärlden, speciellt värdefullt var det att få beskrivet vilka skrivna och oskrivna regler och förhållningssätt som gäller. En lättsam och konkret kurs i affärsutveckling för frilansaren. Kan tänka mig att den passar lika bra för den som funderar på att börja driva eget som den erfarne som vill reflektera över sin verksamhet.

 3. Precis den peppen jag behövde inför att dra igång ännu...
  Johanna , 6 september 2013

  Precis den peppen jag behövde inför att dra igång ännu en höst som frilans. Framförallt behövde jag en spark i baken för att verkligen börja se mig själv som företagare.

 4. Tydlig, koncis och innehåller allt du behöver för att...
  Dajana , 21 augusti 2013

  Tydlig, koncis och innehåller allt du behöver för att sätta igång.
  Camilla ger exempel och vägleder en genom hela processen.
  Värd varenda krona!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Skriv, sälj & bli lönsam! : så lyckas du ...