Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Klinisk omvårdnad 2
Antal sidor
534
Utgivningsdatum
2011-08-19
Upplaga
2
Förlag
Liber
Medarbetare
Grønseth, Randi (red.)
Dimensioner
285 x 210 x 30 mm
Vikt
1640 g
SAB
610.73,Vpg
ISBN
9789147099207
Klinisk omvårdnad D. 2 (inbunden)

Klinisk omvårdnad D. 2

(19 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-08-19
700
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Klinisk omvårdnad ger de teoretiska och praktiska kunskaper som utgör grunden för den svenska sjuksköterskans bedömningar och omvårdnadsåtgärder.

Boken tydliggör vilka konsekvenser olika sjukdomar får för patienten. Den ger kunskap om hur patientens grundläggande behov bäst tillgodoses och beskriver sjuksköterskans ansvar och funktion i omvårdnaden. Vidare fokuseras de yrkesmässiga utmaningar som sjuksköterskan ställs inför i arbetet med olika patientgrupper.

En systematisk genomgång av aktuell forskning ligger till grund för uppdateringen av innehållet. I varje kapitel finns aktuella sökord, en fyllig förteckning med referenslitteratur samt förslag på fördjupningslitteratur och webbplatser.

Förutom redaktörerna Hallbjørg Almås, Dag-Gunnar Stubberud och Randi Grønseth har sammanlagt 68 författare, huvudsakligen sjuksköterskor, bidragit med fackkunskaper och erfarenheter från sina respektive områden. Resultatet är ett läromedel för sjuksköterskestudenter och ett uppslagsverk för den verksamma sjuksköterskan i såväl hemsjukvård som institutionsvård.

Läs mer
Klinisk omvårdnad är uppdelad i två delar. Det här är del 2 av 2.

Om författarna
Hallbjørg Almås är sjuksköterska och lärare med lektorskompetens, och har lång erfarenhet som förlagsredaktör. Almås är författare till flera kapitel i boken och har i de tidigare utgåvorna av Klinisk omvårdnad varit huvudredaktör och huvudförfattare.
Dag-Gunnar Stubberud är intensivvårdssjuksköterska och har en fil. kand. i vårdvetenskap. Han är förstelektor vid intensivvårdsutbildningen vid högskolan i Oslo. Stubberud har haft huvudansvaret för denna revision och är medförfattare till flera kapitel.
Randi Grønseth är sjuksköterska, har en fil. kand. i vårdvetenskap och arbetar som förlagsredaktör. Grønseth har haft förlagsansvaret för revisionen. Hon är också medredaktör och medförfattare till några kapitel.
Översättningen från norska är gjord av Gunnel A Wallgren, Inger Bolinder, Katarina Falk, Lisa Jones, Karin Larsson Wentz och Kristina Olsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klinisk omvårdnad D. 2
 2. +
 3. Klinisk omvårdnad Del 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk omvårdnad Del 1 av Hallbjørg Almås, Dag-Gunnar Stubberud, Randi Grønseth (inbunden).

Köp båda 2 för 1400 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Klinisk omvårdnad D. 2. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra kursbok/facklitteratur
  Astro Cyt (Malmö), 18 juni 2014

  Tillsammans med ettan får man den kunskapen som man behöver som student samt ny sjuksköterska inom ett visst område. Omvårdnad samt medicin ingår. Mycket bra!

 2. Mycket fakta
  Andreas , 14 februari 2014

  Relevant fakta i mängder, en klar sjuksköterskebibel. Kapitlen är tydliga och strukturerade, och de ämnen som behandlas är sådant som ligger inom vårt ansvarsområde.

 3. En mycket bra bok för klinisk omvårdnad på grundnivå....
  Anneli Sandberg, 18 juni 2013

  En mycket bra bok för klinisk omvårdnad på grundnivå. Den går att läsa både från pärm till pärm men också att slå i. Perfekt helt enkelt

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Klinisk omvårdnad D. 2