Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2010-05-25
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
Dofa
ISBN
9789147099221
Från interaktion till relation : om anknytningsteori (häftad)

Från interaktion till relation : om anknytningsteori

(1 röst)
Häftad Svenska, 2010-05-25
293
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Intresset för anknytningsteori har ökat på senare år. Det hänger bland annat samman med att det finns en större kunskap om personlighetsutvecklingens komplexitet och att moderna anknytningsteoretiker i allt högre grad är medvetna om att personlighetsmönster har sin grund såväl i medfödda förutsättningar som i nära relationella erfarenheter. Under 1990-talet integrerades anknytningsteorin med den nyaste hjärnforskningen, vilket gav upphov till nya teorier och hypoteser inom ett område som är föremål för intensiv forskning.

I Från interaktion till relation presenteras fem inom området välkända teoretiker och deras bidrag till förståelsen av anknytningens betydelse för personlighetsutvecklingen: Donald W. Winnicott, John Bowlby, Daniel N. Stern, Allan N. Shore och Peter Fonagy. De fem teoretikerna har en gemensam uppfattning: tillräcklig omsorg gör det möjligt för barnet att utveckla sin medfödda potential, och samtidigt är barnets aktiva bidrag en förutsättning för att skapa välfungerande relationer till omsorgs personer. Eller med andra ord: goda relationer skapas genom interaktion.

Läs mer
Boken vänder sig i första hand till studerande i psykologi, på lärar- och socionomutbildningar och på vårdutbildningar. Den kan även med fördel användas av yrkesverksamma psykologer och personer som arbetar inom barn- och vuxenpsykiatri, på skolor och i socialtjänsten.

Om författarna
Susan Hart och Rikke Schwartz är båda verksamma som psykologer och Susan Hart är känd genom tidigare böcker som finns utgivna på svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från interaktion till relation : om anknytningsteori
  2. +
  3. Anknytningsteori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anknytningsteori av Anders Broberg, Pia Risholm Mothander, Pehr Granqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 837 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna