Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2011-01-17
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 175 x 10 mm
Vikt
400 g
SAB
Vlnb
ISBN
9789147099283
Heroinberoende (inbunden)

Heroinberoende

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2011-01-17
309
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Heroinberoende förklarar mekanismerna bakom heroinberoende och hur en framgångsrik behandling kan se ut. Vi vet att heroinberoende leder till en medicinsk störning som rubbar hjärnans stressreglering, en störning som kan behandlas effektivt med underhållsbehandling. Här redovisas hur denna behandling med fördel kan bedrivas.

Boken är indelad i tre delar där del 1 ger de nödvändiga neurovetenskapliga grunderna, del 2 tar upp underhållsbehandling och del 3 belyser problematiken ur både ett brukar- och anhörigperspektiv. Ett kapitel tar även upp den komplicerade frågan om underhållsbehandling vid graviditet.

De allra senaste vetenskapliga rönen inom underhållsbehandling av heroinberoende presenteras och det ges en utförlig översikt av den internationella forskningen på området. Genomgången visar vilka de verksamma behandlingskomponenterna är och de vinster dessa skapar för både samhället och de drabbade.Heroinberoende förklarar mekanismerna bakom heroinberoende och hur en framgångsrik behandling kan se ut. Vi vet att heroinberoende leder till en medicinsk störning som rubbar hjärnans stressreglering, en störning som kan behandlas effektivt med underhållsbehandling. Här redovisas hur denna behandling med fördel kan bedrivas.

Boken är indelad i tre delar där del 1 ger de nödvändiga neurovetenskapliga grunderna, del 2 tar upp underhållsbehandling och del 3 belyser problematiken ur både ett brukar- och anhörigperspektiv. Ett kapitel tar även upp den komplicerade frågan om underhållsbehandling vid graviditet.

De allra senaste vetenskapliga rönen inom underhållsbehandling av heroinberoende presenteras och det ges en utförlig översikt av den internationella forskningen på området. Genomgången visar vilka de verksamma behandlingskomponenterna är och de vinster dessa skapar för både samhället och de drabbade.

Läs mer
Boken riktar sig till såväl yrkesverksamma med specialistkunskaper på området som till personal inom missbruksvård och social omsorg samt studerande i vård- eller medicinutbildning. Även brukare, patienter och anhöriga till drabbade kan här få kunskap och vägledning.

Om författarna
Johan Kakko är psykiater och med.dr, verksam vid Beroendecentrum Stockholm. Han har i över tio års tid arbetat med och forskat om underhållsbehandling av heroinberoende.

"Detta är en bok som genom att presentera senaste vetenskapliga rön, även internationella forskningsresultat, är viktig läsning för studerande inom vård- och medicinutbildningar, för personal inom missbruksvård och social omsorg och för yrkesverksamma med specialistkunskaper på området." BTJ, häfte 2011:07, lektör Ulla-Britt Westelius
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Heroinberoende
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Heroinberoende. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kort och lätt om opiatberoende. Känns som att...
    Cece, 7 maj 2013

    Kort och lätt om opiatberoende. Känns som att författarna har fått med det mesta utan att fastna i onödiga detaljer.

Visa alla 1 recensioner