Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2011-01-11
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 6 mm
Vikt
210 g
SAB
E:d,370.1
ISBN
9789147099436

God utbildning i mätningens tidevarv

(8 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-01-11
417
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I God utbildning i mätningens tidevarv diskuterar Gert Biesta det faktum att vi lever i en tid då mätning av utbildningsresultat har trängt undan frågan om utbildningens syfte. Biesta utforskar varför frågan "Vad utgör god utbildning?" har blivit så mycket svårare att ställa och visar också varför detta är skadligt för kvaliteten på utbildningen och för graden av demokratisk kontroll över utbildningen.

I boken ger Biesta förslag på hur vi kan engagera oss i frågan om utbildningens syfte på ett nytt, mer exakt och övergripande sätt med särskild tonvikt på utbildningens etiska, politiska och demokratiska dimensioner.

Vad ska vi ha utbildning till? Vad är dess mål och syfte? Är utbildning endast till för att ge möjlighet att kvalificera sig för ett yrke, och därmed ta sin plats i samhället, eller skall utbildning också leda till en slags bildning där jag inbegrips i en frihet som också kräver mitt ansvar?

Boken ingår i serien Avancerade studier i pedagogik. Serien publicerar poststrukturell pedagogisk teori. Tonvikten ligger på etiska och politiskt filosofi ska frågeställningar, och studierna som publiceras undersöker subjektets villkor, frihet och ansvar i olika utbildningssammanhang. publicerar poststrukturell pedagogisk teori.

Om författaren
Gert Biesta är professor i pedagogik vid universitetet i Stirling samt gästprofessor vid Mälardalens högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. God utbildning i mätningens tidevarv
  2. +
  3. Systematiska analyser för utvärdering och utveckling i förskolan : hallå, hur gör man?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Systematiska analyser för utvärdering och utvec... av Christian Eidevald (häftad).

Köp båda 2 för 793 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av God utbildning i mätningens tidevarv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. sååå bra bok!
    OPUS student, 18 november 2021

    Den är lite svårläst MEN den är så bra! Man skulle kunna läsa Biestas bok om och om igen då den verkligen poängterar viktiga aspekter som man inte tänker på! Såå LÄS!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gert J J Biesta