Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2011-01-11
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 6 mm
Vikt
210 g
SAB
E:d,370.1
ISBN
9789147099436
God utbildning i mätningens tidevarv (häftad)

God utbildning i mätningens tidevarv

(6 röster)
Häftad Svenska, 2011-01-11
349
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I God utbildning i mätningens tidevarv diskuterar Gert Biesta det faktum att vi lever i en tid då mätning av utbildningsresultat har trängt undan frågan om utbildningens syfte. Biesta utforskar varför frågan "Vad utgör god utbildning?" har blivit så mycket svårare att ställa och visar också varför detta är skadligt för kvaliteten på utbildningen och för graden av demokratisk kontroll över utbildningen. I boken ger Biesta förslag på hur vi kan engagera oss i frågan om utbildningens syfte på ett nytt, mer exakt och övergripande sätt med särskild tonvikt på utbildningens etiska, politiska och demokratiska dimensioner.

Läs mer
Vad ska vi ha utbildning till? Vad är dess mål och syfte? Är utbildning endast till för att ge möjlighet att kvalificera sig för ett yrke, och därmed ta sin plats i samhället, eller skall utbildning också leda till en slags bildning där jag inbegrips i en frihet som också kräver mitt ansvar?
Boken ingår i serien Avancerade studier i pedagogik. Serien publicerar poststrukturell pedagogisk teori. Tonvikten ligger på etiska och politiskt filosofi ska frågeställningar, och studierna som publiceras undersöker subjektets villkor, frihet och ansvar i olika utbildningssammanhang. publicerar poststrukturell pedagogisk teori.

Om författarna
Gert Biesta är professor i pedagogik vid universitetet i Stirling samt gästprofessor vid Mälardalens högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. God utbildning i mätningens tidevarv
  2. +
  3. Skolpolitik : från riksdagshus till klassrum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skolpolitik : från riksdagshus till klassrum av Maria Jarl, Linda Rönnberg (häftad).

Köp båda 2 för 697 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gert J J Biesta