Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Betygssättning - en handbok
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2012-08-28
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
407 g
SAB
Eab,371.27
ISBN
9789147099498

Betygssättning : en handbok

(11 röster)
Häftad,  Svenska, 2012-08-28
384
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Betygssättning - en handbok erbjuder ett helhetsperspektiv på bedömning och betygssättning. Författarna beskriver vad lärare är skyldiga att göra för att betygen ska bli rättssäkra och vad lärare behöver göra för att betygen ska bli likvärdiga.

Boken består av två delar. Första delen behandlar betyg och betygssättning. Här förklarar författarna termer och föreskrifter. De klargör vad rättssäkra och likvärdiga betyg innebär samt visar hur lärare kan arbeta för att uppnå rättssäkra betyg. Delen avslutas med en tillbakablick på betygssystem som använts i Sverige de senaste femtio åren.

Andra delen beskriver vad som menas med kunskapsomdömen, utvecklingsscheman, kunskapskrav och sammanvägningar. Författarna gör jämförelser mellan gällande anvisningar i Lgr11 och Lgy11 och anvisningarna i Lpo 94 och Lpf 94.
Boken avslutas med tre bilagor som innehåller exempel på planeringar, utvecklingsscheman samt kunskapskrav som är utformade efter tre andra principer än kunskapskraven i Lgr11 och Lgy11.

Betygssättning - en handbok vänder sig både till lärarstudenter på alla nivåer och till yrkesverksamma lärare.

I den kompletterande Prov och arbetsuppgifter - en handbok diskuterar författarna examinationsuppgifter och prestationer/resultat mer ingående.

Om författarna
Per Måhl är sakkunnig på betygssättning och bedömning. Han har arbetat som lärare i svenska, religionskunskap och filosofi och har skrivit ett flertal böcker och artiklar om betygssättning och bedömning. Bo Sundblad är universitetslektor i pedagogik vid Stockholms universitet och har arbetat med kvalitativ bedömning sedan 1979 och med prov och betyg sedan 1985. Anders Gustavsson är professor i pedagogik och vicerektor för Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Betygssättning : en handbok
  2. +
  3. Lärande bedömning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärande bedömning av Anders Jönsson (häftad).

Köp båda 2 för 750 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna