Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2010-11-25
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
270 g
SAB
Cm
ISBN
9789147099504
Att söka kunskap : islamisk utbildning och pedagogik i historia och nutid (häftad)

Att söka kunskap : islamisk utbildning och pedagogik i historia och nutid

Häftad Svenska, 2010-11-25
328
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att söka kunskap fokuserar på betydelsen av kunskap om islamisk utbildningshistoria i ett mångkulturellt samhälle. I sex fristående kapitel ges en bred översikt av islamisk utbildning, från äldre texter om islamisk utbildningsteori och didaktik till den senaste klassrumsforskningen om islamisk religionsundervisning. Frågor som rör religion, liberalism, makt och demokrati diskuteras ur såväl historiska, nationella som internationella perspektiv.

Läs mer
I den nya lärarutbildningen betonas utbildningshistoria samt vikten att belysa mer än bara det västerländska perspektivet, och den svenska skolan står inför utmaningen att vidga sina internationella utblickar. Både verksamma och blivande lärare behöver se skolan och sina studier i ett globalt och ett historiskt perspektiv för ökad förståelse av internationella förhållanden och mångkulturella klassrum. Att söka kunskap riktar sig främst till lärarstudenter men även till studenter på grundnivå i religionsvetenskap och angränsande ämnen samt till läsare med ett allmänt intresse av utbildning och lärande.

Om författarna
Bokens huvudredaktörer är Jenny Berglund, lektor vid Södertörns högskola, Göran Larsson, docent vid Göteborgs universitet och Ulf P. Lundgren, professor em. i pedagogik vid Uppsala universitet. Övriga medverkande är Sebastian Günther, professor i arabiska och islamiska studier vid universitet i Göttingen, Tyskland, Ulrika Mårtensson, førsteamanuensis vid Norges Teknisk-Naturvitenskaplige Universitet i Trondheim och professor Jan Hjärpe, professor em. i islamologi vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att söka kunskap : islamisk utbildning och pedagogik i historia och nutid
  2. +
  3. Att läsa Koranen : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att läsa Koranen : en introduktion av Göran Larsson, Göran Larsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 621 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna